Rivien välistä Kohtuutta porsastelijoille

Säästäminen sukanvarteen, säästöpossuun ja pahan päivän varalle ovat tuttuja hokemia jo lapsuudesta. Nuukapussi oli henkilö, jota suuresti ihailtiin, on säästänyt niin paljon.Villasukka lienee mennyttä maailmaa rahasta puhuttaessa, kun nykyään sijoitetaan osakkeisiin, rahastoihin ja osakehuoneistoihin. Joka tapauksessa jemmarahaa kerrytetään tavalla tai toisella, ja sehän on vallan mainio asia, kun ihan tavallisesssa arjessa voi tapahtua kaikenlaista.

Kun astianpesukone savuaa, auton akku hyytyy ja jääkaappi vetelee viimeisiä virtojaan, tarvitaan kahisevaa tai korttia. Jos työt loppuvat, talletukset kannattelevat syvän kauden. Talouden taitajat neuvovat, että kätevästi tilillä täytyisi olla kolmen kuukauden nettopalkkaa vastaava summa tuohta vastoinkäymisten ja muiden yllätysten varalle.

Viikkosavo kysyi verkkokyselyllä lukijoiden säästökeinoja, ja esille nousivat myös heräteostosten välttäminen sekä alennusmyyntien hyödyntäminen. Myös lainaus ja vuokraaminen nousivat vaihtoehtona ostamiselle. Jos puutarhajyrsijää tarvitsee vain kerran keväällä, niin pakkoko sellaista on omaksi hankkia varastoon talveksi kylmenemään?

Vaikka hautaansa ei vieläkään mitään mukaansa saa, meille pullamössösukupolven porsastelijoille tekisi hyvää elää välillä vähän vyötä kiristellen ja sukkia parsien. Kun kotiin on kantanut elämänsä aikana toista sataa kenkäparia ja puolensataa huivia, voi jo herätellen kysyä itseltään, onko tässä mitään järkeä. Nuukuus voi olla myös nautinto.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Nuukapussi oli henkilö, jota suuresti ihailtiin, on säästänyt niin paljon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut