Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivien välistä kolumni Huolet paperille – Tänä päivänä mielen hallinta ja mielen voima ovat myös työelämässä käytettyjä termejä

Jo vuosia sitten urheiluareenoilla puhuttiin siitä, että se hemmo vie voiton, jonka henkinen kantti kestää. Lisäksi alettiin puhua henkisestä valmennuksesta. Kun fyysinen kunto oli kaikilla samalla tasolla, se tyyppi juhli kultaa, jonka pää piti kisassa. Tänä päivänä mielen hallinta ja mielen voima ovat myös työelämässä käytettyjä termejä. Myös mieltään pitäisi jaksaa ja osata hoitaa, jotta jaksaisi töissä.

Monenlaiset arjen vinkit ovat tänä päivänä suosittuja lehtien palstoilla ja televisio-ohjelmissa sekä somen alustoilla. Viikkosavoon haastatellut veljekset Harri ja Ilkka Virolainen ovat kirjoittaneet kirjoja ja puhuvat mielen voimasta. He antavat jutussa lukijoillemme käytännön vinkin kiitollisuuden vahvistamiseen liittyen. Heidän mukaansa illalla olisi hyvä kirjoittaa muistiin päivän aikana tapahtuneita kiitollisuuden aiheita. Kun kiitollisuuden aiheista tulee tietoiseksi, myönteinen tunne vahvistuu ja kielteiset reaktiot vähenevät.

Puhuttelevaa jutussa on myös anteeksiannon voima mielenrauhan saavuttamisessa sekä optimistinen asenne ja ratkaisujen hakeminen valitusvirsien sijaan.

Me suomalaiset olemme velvollisuudentuntoista ja tunnollista suorituskeskeistä murehtijakansaa, ja päivän aikana tapahtuneet asiat saattavat pyöriä vahingollisesti yötä myöten mielessä. Käytännössä varsin hyväksi havaittu on erilaisten hyvinvointioppaiden antama neuvo laittaa keskeneräiset tai muuten mielen päällä keikkuvat asiat paperille työpäivän päätteeksi tai illalla ennen nukkumaan menoa. Aamulla uusilla tehoilla aloittaessa on mukava vetää paperille viivoja tehtyjen asioiden päälle.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Me suomalaiset olemme tunnollista, suorituskeskeistä murehtijakansaa.