Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anu Korhosen kolumni Talviurheilun buffetpöydässä – "Suomalaisurheilijat hiihtäjien johdolla ovat onnistuneesti hiljentäneet kotimaisen Ei niistä oo -kuoron"

Maailman urheileva nuoriso on jälleen kokoontunut olympia-aatteen nimissä ja meitä penkkiurheilijoita hemmotellaan yltäkylläisesti.

Olympialaisten hienous on, että silloin pääsee seuraamaan harvinaisempia urheilulajeja. Mahakelkkailusta ymmärrän vain sen, että hulluja ovat, mutta mikä ilo sitä onkaan seurata! Myös short track -luistelu sekä freestylen big air lukeutuvat suosikkeihini tässä talviurheilun buffetpöydässä.

Sanovat, että olympialaiset näkyvät lajin harrastajamäärissä. Lupaan, että en tule ottamaan näitä lajeja harrastevalikoimaani.

Toisella puolella maailmaa järjestettävä tapahtuma takaa, että poikkeavuuksia löytyy niin tapojen kuin tarjoilujen suhteen. Hulppeat stadionit ammottavat tyhjyyttään, sillä yleisöä ei paikalle pääse.

Yleisön virkaa toimittaa pieniä viirejä sähäkästi suhisuttava kutsuvierasjoukko. Erikseen käskettäessä viirit heiluvat sellaisella tarmolla, että suhina kuuluu kotikatsomoihin saakka.

Yhtä lailla olen seurannut mitalijuhlallisuuksien lipunnostajia. Tehdäpä aina oma työtehtävänsä samalla ryhdillä ja täsmällisyydellä!

Ylijääneet papuset on rahdattu edelleen Pekingiin.

Lienee totuus, että paikallisille tämä talviurheilun juhla ei näyttäydy vain riemukkaana tapahtumana, mutta en ala tätä pintaa nyt rapsuttamaan.

Suomalaiset taas ovat tunnetusti kahvikansaa, eikä olympiajoukkue ole tässäkään asiassa jättänyt mitään sattuman varaan. Edes suomalaisten kahvipaketit eivät ole olympialaisten ensikertalaisia!

Uutisoinnin mukaan ensimmäinen kahvikuljetus seilasi vuosi sitten Tokion olympialaisiin ja sieltä ylijääneet papuset on rahdattu edelleen Pekingiin, jonne on lisäksi lähetetty täydennystä lentorahdilla ensi kertaa olympialaisiin osallistuvien kahvipakettien muodossa.

Koska en ole maistanut kiinalaista kahvia, en ala kummastelemaan tätä järjestelyä. Uskotaan, että suomalaiset ovat kahvinsa ansainneet!

Suomalaisurheilijat hiihtäjien johdolla ovat onnistuneesti hiljentäneet kotimaisen Ei niistä oo -kuoron, joka hanakasti virittelee äänijänteensä, kun urheilija jää hitusenkin kovista menestysodotuksista. On hyvä muistaa, ettei olympialaisiin ilmoittauduta, sinne valitaan. Jokaisella urheilijalla on oma polkunsa ja työmäärä, jonka ovat kisoihin tehneet.

En ole kuullut kisapassista, jossa urheilijan statuksena olisi kisaturisti. Kisakatsomoista tätä titteliä sen sijaan jaetaan varsin usein.

Suomalaiset eivät ole urheiluhullua kansaa, olemme menestyshullua kansaa. Epäonnistumiset lyödään urheilijan piikkiin, mutta voiton hetkellä yhdistymme. Jo se, että on olympiaurheilija, saati että on noussut ennen kisoja mahdolliseksi mitalisuosikiksi, osoittaa urheilijan olevan lajinsa ehdotonta maailman eliittiä.

Meillä penkkiurheilijoilla on kisoissa vain ja ainoastaan yksi tehtävä, kannustaminen. Mikä parasta, kisat jatkuvat edelleen.

Sen verran menestyshullu olen minäkin, että innolla odotan, josko sitä kuulisi Porilaisten marssin vielä näille lumille vai onko seuraava kerta vasta joulurauhan julistuksen yhteydessä.

Kirjoittaja on kaapunnin tyttöjä.