Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivien välistä Innostavia esikuvia – "Kuopiolaisittain meillä on suuret mahdollisuudet nauttia arvokisamenestyksestä myös tulevaisuudessa"

Pekingin talviolympialaiset sujuivat kuopiolaisittain ja savolaisittain upeasti. Paikalliset urheilijat loivat meille kaikille iloa onnistumisillaan. Penkkiurheilijat ja kuntoilijat saivat sitä mitä toivoivat; jännityksen hetkiä, vauhdikkaita tilanteita ja yltäkylläisesti makeaa menestystä kisoja seuratessaan. Myös moni tavallisesti vähemmän urheilua seuraava innostui, kun hiihtäjät ja jääkiekkoilijat ylsivät huippusuorituksiin.

Rissalan lentokentällä olympiasankari, hiihtäjä Iivo Niskasta olivat vastassa oman seuran Puijon Hiihtoseuran juniorit. Erityisesti lapsille ja nuorille urheilijatähtemme ovat innostavia esikuvia, idoleita, joiden suksien ja luistimien jäljissä lähdetään stadioneille ja kaukaloille hakemaan liikkuvuutta, kuntoa, kavereita, ryhmähenkeä ja onnistumisen hetkiä. Kuopiolaisittain meillä on suuret mahdollisuudet nauttia arvokisamenestyksestä myös tulevaisuudessa. Viikkosavon haastattelema Puijon Hiihtoseuran hiihtojaoston puheenjohtaja Kati Happonen kertoo, että seurassa huippuhiihtäjien takana on useita alle 20-vuotiaita SM-mitalisteja. Noin parikymmentä kansallisen tason hiihtäjää tavoittelee seuraavina vuosina pääsyä kärkihiihtäjien joukkoon.

Urheiluharrastus antaa paljon, vaikkei ykkössijoille koskaan nousisikaan. Hyvä harrastus opettaa työnteon merkitystä ja kehittää pitkäjänteisyyttä elämässä. Ehkä tärkein anti on liikunnallisen elämän omaksuminen, joka kantaa läpi vuosikymmenien.

Siinä sivussa mukana kulkevat myös muut terveelliset elämäntavat. Menestys kilpakentillä ja elämässä muutenkin tehdään yhdessä. Valmentajilla on myös kasvattajina arvostettava rooli.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Lue lisää Puijon alueen tulevaisuudesta Viikkosavon jutusta täältä

Menestys kilpakentillä ja elämässä muutenkin tehdään yhdessä.