Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ismo Vornasen kiertelemättä-näkökulma Feminiinisiä ominaisuuksia kaivataan – Hyvinvointialuejohtajaksi haki vain yksi nainen

Useissa feminiinisyyden määritelmissä korostuvat vaatimattomuus, konfliktien ratkaisu neuvottelemalla ja kompromissien tekeminen.

Feminiinisiksi ominaisuuksiksi nimetään kärsivällisyys, lempeys, herkkyys ja myötätunto. Elämää säilyttävät hyveet näyttävät olevan hallitsevia naisilla, vaikka nämä ominaisuudet eivät ole välttämättä sukupuolisidonnaisia. Diktaattorit ovat kuitenkin pääasiassa miehiä. Aggressiiviset miehet suosivat kaltaisiaan tyranneja. Harvalukuiset valtiolliset tukijat ovat heidän näköispatsaitaan, tyyppejä, joiden johtamismalli perustuu pelkoon ja alistamiseen. Tällainen johtamismalli pönkittää korruptiota ja johtaa valtion varojen väärin käyttöön. Venäjän oligarkitkin saivat omaisuuksia Neuvostoliiton romahduksen jälkeen, kunhan muistavat tukea valtion politiikkaa.

Venäjä köyhtyisi ilman Ukrainan sotaakin, koska poliisivaltiossa tapahtuu aivovuotoa ja kansalaisten potentiaali on vajaakäytössä.

Feminiinisen kulttuurin vahvistuminen olisi Venäjän ja koko ihmiskunnan etu työyhteisöistä valtiollisiin toimijoihin.Machokulttuurissa psykopatologinen ego-ongelma leviää sitä laajemmalla, mitä suuremmasta johtajasta on kyse.

Feminiinisiä ominaisuuksia kaivataan kaikilla hallinnon ja johtamisen tasoilla. Paikallisestikin pitäisi havahtua. Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajiksi haki yksi ainoa nainen, hankejohtaja Kirsi Leivonen. Loput 8 hakijaa ovat miehiä. Myös Kuopion kolme kaupunginjohtajaa ovat miehiä.

Entä onko hyvinvointialueen johtajiksi pyrkivissä miehissä feminiinisiä hyveitä? Ainakin maakuntajohtaja Marko Korhonen on empaattinen hahmo, jonka edessä sulavat toimistoapulaiset ja tärkeilevät poliitikot. Sairaanhoitopiirin johtajassa Jan Tolletissa ja Jari Saarisessa säteilee feminiinisiä ja pehmeitä energioita.

Montako sotaa olisi käyty vähemmän ja konfliktia olisi vältetty, jos organisaatioita johtaisivat naiset, suojelevat äidit ja hellät siskot. Vaimot organisoivat perheen arjen ja sovittelevat lapsiensa kärhämät. Miksi he eivät osaisi rakentaa sopua kansojen välille. Nousisiko naisten johtamissa organisaatioissa tuotanto, paranisiko alaisten luomisvoima ja vapautuisiko työilmapiiri?

Despootit puolustavat raivokkaasti näkemyksiään, feminiinisillä energioilla haetaan kompromisseja. Miesdiktaattorit palkitsevat kansaa tai rankaisevat sen mukaan, miten he palvelevat johtajan mielihaluja. Naisjohtajissa tai feminiinissä miehissä on myötätuntoa, ystävällisyyttä ja halua kohdella ihmisiä tasa-arvoisesti.

Symbolinen tuomiopäivän kello lähenee keskiyötä eli ihmiskunnan tuhoutumista, jos feminiiniset voimat eivät ala vahvistua.

Venäjälläkin vallankumous voisi alkaa äideistä, jotka saavat tarpeekseen poikiensa menetyksistä. Maskuliinisen energian vuoksi moni kansa ja organisaatio elää rautahäkissä.