Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivien välistä -kolumni Merkityksellistä auttamista – "Työssäkäyvän keskiluokan talous ei kaadu ravitseviin ruokakassillisiin tai laatuvaatelaatikollisiin"

Kuopiossa on paljon hyviä ihmisiä, mikä on käynyt isosti ilmi viimeistään nyt, kun ihmiset auttavat Savoon saapuneita ukrainalaisia. Monella Kuopiossa ja kulmilla asuvalla on juuria rajan takaisessa Karjalassa, ja muistissa ovat sukulaisilta kuullut vuosikymmenten takaiset, myös syviä henkisiä haavoja jättäneet evakkomatkat.

Kyky asettautua toisen ihmisen asemaan ja myötätunto kukoistavat. Paikalliset ihmiset lahjoittavat kahisevaa, mutta myös ruokaa, hygieniatarvikkeita ja vaatteita. Moni miettii, miten voisi olla avuksi, ja etsii keinot. Auttaminen ja vapaaehtoistyö ovat merkityksellistä tekemistä. Ne antavat ryhtiä arkeen myllerrysten maailmassa.

Kuopion ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalissa ukrainalaisille tarjoillaan lämmin lounas joka päivä. Myös tulijat ovat itse kokanneet maistuvia keittoja. Suomen kielen opetus on aloitettu vapaaehtoisten opettajien johdolla. Majapaikkaan mukaan saa ruokaa ja muita jokapäiväisen elämän välttämättömyyksiä, kuten vaippoja lapsille ja terveyssiteitä naisille. Toiminnasta voi lukea lisää tästä jutusta.

Paikalla vierailun ja keskustelujen perusteella voi todeta, että vapaaehtoistoiminta on seurakuntalaisten keskuudessa arvostettavan hienosti organisoitua, vahvaa ja sujuvaa suorittamista, sydämellä tekemistä.

Meillä Kuopiossakin eletään moneen yhteiskuntaan verrattuna yltäkylläistä elämää, josta riittää reilun tuhteja siivuja jaettavaksi apua tarvitseville. Työssäkäyvän keskiluokan talous ei kaadu ravitseviin ruokakassillisiin tai laatuvaatelaatikollisiin, joita ei nyt vietykään kirpputorille tuottamaan, vaan heti uudelleen käyttöön.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Riittää reilun tuhteja siivuja jaettavaksi.