Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivien välistä Uutta värikästä? – Jos ei ole varaa rakentaa uutta, voisiko nuhjuista, ajan patinoimaa pintaa värittää?

Vaikka korona toki jyllääkin keskuudessamme ja sen kanssa saa olla edelleen tarkkana, niin elämämme alkaa osoittaa virkistymisen merkkejä.

Penkkarit autoajeluineen saatiin vihdoin järjestettyä myös Kuopiossa. Ulkomaanmatkojen kysynnässä on havaittavissa elpymistä ja artistien keikat vetävät väkeä.

KalPan nuorten mitaliottelussa oli yli 3 500 kannustajaa. Ihmisillä on ollut selkeästi vahva tapaamisten ja paikalla olemisen nälkä, kun outoja aikoja on eletty jo pitkään.

Huippuosaajien taiteilemat muraalit ovat tervetullut lisä.

Arjen janaan on saatu lisää väriä kaupungin keskustassa. Kauppakeskus Apajan käytävän kliinisen valkoiset seinät jalostuivat värikylläiseksi taideteokseksi neljän osaavan taiteilijan päästessä vauhtiin. Seinä- ja huonekalumaaleilla on loihdittu kokonaisuus, joka sisältää vahvoja, tunnettuja kuopiolaisia elementtejä savolaisille ominaista huumoria unohtamatta.

Käytävällä kävellessä voi bongata nyt kalakukon, Kuopion tuomiokirkon, Oksapoika-patsaan, Kallaveden muikut, Kuopion museon mammutin ja Minna Canthin sekä Puijon tornin.

Harmaa arki vaatii piristäviä väripilkkuja, mutta myös reilulla kädellä roiskaistuja värimaailmoja. Kaupunkikuvassa luvan kanssa väritetyt seinäpinnat ja jopa suurikokoiset huippuosaajien taiteilemat muraalit ovat tervetullut lisä. Jos ei ole varaa tai muuten mahdollisuutta rakentaa uutta, voisiko nuhjuista, ajan patinoimaa pintaa värittää?

Entä voisiko myös ihan uusi olla värikäs? Siinä pohdittavaa suunnittelijoille, kaupungin kehittäjille ja rakentajille.

Kirjoittaja on päätoimittaja.