Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Ei tarvitse lähteä kauas ollakseen itsekin matkoilla

Sosiaalinen media on jännä paikka, koska siellä on mahdollista matkustaa. Ja mikä parasta, matkustaminen onnistuu vaikka kotisohvalta tai bussin penkiltä käsin. Ei tarvita kuin puhelimen tai tablettitietokoneen ruutu, jota rullaa sormella.

Viimeaikaiset sosiaalisen median päivitykset osoittavat, että maailma on avautunut koronapandemian kourista ja ihmiset ovat uskaltautuneet siiville, aalloille ja auton rattiin entistä pidemmille reiteille. Sosiaalisessa mediassa Strasbourgin ja Pariisin kevään ihana kirkkaus ja kukkaloisto on jo nähty, samoin Tukholman saaristo. Italian terassipöytien ruoka- ja juomatarjontaa ihasteltu vesi kielellä. Jotkut ovat valloittaneet vielä tuntureita, suksilla keväthangilla, joita eteläisemmässä Suomessa voi enää vain muistella. Näitäkin tunnelmia on katseltu somen kuvista.

Valo saa ihmiset liikkeelle ja viipyilemään mielenkiintoisissa paikoissa. Eikä tarvitse lähteä kauas ollakseen itsekin matkoilla. Lähimatkalta on kätevää palata vielä yöksi kotiin omaan sänkyyn nukkumaan. Viikkosavon toimituksen edustaja vieraili huvikseen ja muuten vain Kuopion Maaningan Korkeakoskella ja vaikuttui pauhaavasta vedestä sekä jylhästä maisemasta vanhalla luonnonsuojelualueella. Vaikka kohde sijaitsee lähellä, vierailu paikalla oli ensimmäinen.

Lähimatkalta on kätevää palata vielä yöksi kotiin omaan sänkyyn nukkumaan.

Näkemisen arvoinen on myös Tuusniemellä sijaitseva Rotkolaakso, jonne Kuopiosta ajaa noin tunnissa päivävierailulle. Eikä Suonenjoen Lintharjun maastoihin tai Etelä-Konneveden kansallispuistoon Rautalammille ja Konnevedelle ole Kuopion ytimestä pitkä matka.

Jos kulkeminen Savon seudun lähimatkailupaikkoihin askarruttaa, kannattaa muistaa, että onhan ekologiset kimppakyydit keksitty. Kavereiden kanssa porukalla reissaamisessa on omanlaistansa hohtoa. Kovakuntoisimmat ottavat tietenkin polkupyörät ja etenevät jalkavoimalla etapeille.

Vesillä liikkujat tietävät lukuisia helmipaikkoja upeine kallioine ja rantoineen Kallavedeltä. Meloessa järvimaisema avautuu aivan uudenlaisesta kulmasta. Veden tasolla edetessä näkee järvenpohjaa, lintuja ja jopa kaloja. Kuopion järviluonto on antia, jota kelpaa esitellä myös vieraille.

Milloin viimeksi kävit lähimatkalla Kuopion torilla? Rupattelit paljasjalkaisten, junan tuomien ja turistien kanssa, nautit kiireettömästi kupin kuumaa ja ajan kanssa savolaisesta tunnelmasta. Väinölänniemi, Valkeisenlammen ympäristö ja Puijo ovat paikkoja, joissa paikallinenkaan ei ole vielä nähnyt kaikkia kiinnostavia sävyjä ja yksityiskohtia. Miltä Saaristokaupungin seudut näyttävätkään tänä päivänä? Millä mallilla on Ylä-Antikkalaan rakentuva laavu?

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan ja Suoma ry:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan 65 prosenttia suomalaisista matkailee tulevana kesänä kotimaassa, vaikka matkustusrajoitukset ulkomaille ovat keventyneet. Tutkimuksen mukaan matkailijoita houkuttelevat kotimaassa muun muassa lähiseutujen retket, tapahtumat ja elämykset kaupunkikohteissa. Näitähän Kuopiossa ja lähitienoilla riittää.