Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Funikulaarilla Puijolle, sataman lavalle tanssimaan – Villit visiot alkoivat sinkoilla päänupeissa

Siinäpä se – Puijolle on saatava funikulaari! Viikkosavon toimitus vallan riemastui ideasta, jonka vastaaja esitti lehden kesäkyselyssä, kun tiedustelimme, mitä Kuopiosta vielä puuttuu. Onneksemme Puijolle jo rakentuu uusi tuolihissi, joka on tarkoitettu kaikkien ulkoilijoiden käyttöön.

Olisihan se todellakin jotain puksuttaa myös kaupunkifunikulaarilla Puijon laelle. Matkisimme Turkua, mutta tekisimme vain paremman version turistien ja kaupunkilaisten kuljetusradasta.

Tyytyväistä, hyväksyvää hyrinää aiheutti myös toive maauimalan rakentumisesta. Onhan Helsingillä ja Tampereellakin omansa, miksi ei siis myös meillä? Tanssipaikkaakin kyselyssämme toivottiin, sellaista aikuisten paikkaa. Olisiko kunnon katettu tanssilava uudistuneella sataman alueella jotakin, vaikka ihan veden päällä aallonmurtajan tienoilla? Siellä kelpaisi aaltojen säestämänä tanssahdella juhannustanssit ja muut iltamat. Villit visiot alkoivat sinkoilla myös median ammattilaisten päänupeissa.

Villit visiot alkoivat sinkoilla.

Lapset ovat tulevaisuutemme, ja heihin kannattaa aina satsata. Kyselyssä esitettiin toivetta puuhamaista ja entistä laajemmista leikkipaikoista. Myös nuoret nostettiin esille.

Maahan upotettuja trampoliineja, värikkään kutsuvia kiipeilytelineitä ja tasapainoilulautoja, pyöriviä häkkyröitä sekä skeittiramppeja ja viihtyisiä kaupunkimetsäpuistoja ei voi olla koskaan liikaa. Lapset ja nuoret kaipaavat liikettä ja liikkumismahdollisuuksia jo ihan luonnostaan. Pitää vain antaa lisää virikkeitä ja mahdollisuuksia.

Mutta onneksi meillä Kuopiossa on myös jo paljon hyvää olemassa olevaa äärellämme. Kesäkyselyymme vastanneet vievät suven vieraansa klassikkopaikkoihin Puijolle, Väinölänniemelle ja torille. Ne ovat klassikkoasemassa ihan syystäkin – kaikilla on pitkä ja värikäs historia, minkä lisäksi tämä kolmen suora tarjoaa jokaiselle jotain tapahtumista luonnon helmassa rauhoittumiseen. Myös tänä kesänä Kuopiossa sijaitsevat museot ovat satsanneet laadukkaaseen näyttelytarjontaan. Taiteen ohella tarjolla on historiaa. Uudistuneen Kuopion museon perusnäyttelyt ovat kuumeisen odotuksen jälkeen auenneet vaikuttavampina kuin koskaan.

Ravintoloiden kirjo on Savon sydämessä monipuolinen, terassejakin usealla kulmalla. Kuopion on nykyään makujen ja gastronomian kaupunki. Olemme saaneet tunnustusta ja näkyvyyttä kansainvälisissä kilpailuissa asti, ja edustihan Kuopio vuosien 2020–2021 Euroopan maukkaimpana maakuntanakin. Tänne kannattaa poiketa jo ihan ruuan takia matkalle.

Ihmisellä on luontainen taipumus haaveilla kaukaisista satumaista, joissa kaikki unelmat vihdoin täyttyvät. Ehkä tänä kesänä olisi paikallaan myös lähimatka omaan kotikaupunkiin.

Käsi sydämelle ja rehellinen vastaus, oletko jo itse nähnyt ja kokenut kaikki kotipuolen nähtävyydet, joita ulkopaikkakuntalaisille hehkutamme? Veikkaamme, että ainakin muutama on vielä näkemättä tai edellisestä vierailusta on kulunut jo pitkä tovi. Vaikka matkustusrajoitukset on pitkälti kumottu ja ulkomaille pääsee jälleen pyörähtämään, ei kannata unohtaa myöskään lähiseutujen lumoavia matkailukohteita. Tiedä vaikka vuosia sitten koetun kohteen näkisikin nyt ihan uudesta näkökulmasta.