Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Suvea ei tälläkään kertaa tarvitse suorittaa – Köllöttely ja kiireettömyys kuuluvat kesän viettoon

Isovanhemmat tekevät suuresti arvostettavaa auttamistyötä alkukesän viikkona, kun moni vanhempi vielä paiskii palkkatöitä ennen ansaittua kesälomaa. Mummot ja papat vievät lapsenlapsiaan jalkapallokouluihin ja kesäleireille, joita myös Kuopion seudulla on mukavasti tarjolla.

Myös kaupungin museoissa, Kuten Kuopion museossa ja Kuopion korttelimuseossa on näkynyt pientä porukkaa mummojen ja ukkien seurassa tutustumassa näyttelyihin, joihin alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta. Energiset lapset kaipaavat tekemistä, menoa ja meininkiä myös loma-aikoina. Yhteinen aika suvun vanhemman polven seurassa on arvokasta ja ikimuistoista. Se voittaa aina tablettitietokoneen ja kännykän ruutujen tuijottelun.

Tänä kesänä kuopiolaisilla ja turisteilla on vara mistä valita tapahtumien suhteen. Rock In The City -festivaali keräsi sankan joukon musiikinystäviä Kuopion satamatorille viikonloppuna ihastelemaan Alice Cooperin ja muiden rokkareiden energistä meininkiä.

Lisää turistivirtaa on Kuopioon luvassa tällä viikolla, kun Kuopio Tanssii ja Soi sekä Kuopion Komediafestivaali käynnistyvät. Kuopio on herännyt eloon koronan aiheuttamien rajoitusten jälkeen.

Kesä on oivaa aikaa aloittaa liikunnan harrastaminen matalalla kynnyksellä.

Puistojen Kuopio tarjoaa vehreyttä taivaltajalle myös ihan keskustassa.

Maksuttomia puistojumppia löytyy eri puolilta Kuopiota maaseututaajamia unohtamatta. Takarivistä on turvallista aloittaa, jos jännittää, eikä ei ole aikaisemmin jumpannut. Lohdullista on tieto ohjaajan vinkkaamista vaihtoehtoisista liikeradoista ja mahdollisuus jumpata oman kunnon sekä taitotason mukaisesti.

Jumppasaleilla ja puistojumppanurmilla on totuttu näkemään pääsääntöisesti naisia, mutta jumpat soveltuvat aivan yhtä hyvin myös miehille, joita toki muutaman aina silloin tällöin menossa mukana voikin havaita.

Kesän muotilaji lienee SUP-lautailu, jota innokkaimmat ovat ehtineet jo kokeilla edelliskesinä ja koukuttuakin yllättävän tehokkaasta lajista.

Kävely on mainiota liikuntaa. Puistojen Kuopio tarjoaa vehreyttä taivaltajalle myös ihan keskustassa. Snellmaninpuisto on saanut koristeekseen upeat kesäkukat. Mainitseminen arvoinen kohde on myös Valkeisenlammen alueen alppiruusupuisto, jonka kukkaloistoa on viime päivinä saanut ihailla myös sosiaalisessa mediassa.

Ihan ruusupuiston tuntumasta löytyy lasten liikennepuisto, jossa jälkikasvu pääsee opettelemaan tärkeitä liikennesääntöjä ja liikennevalokäyttäytymistä.

Makkarat ja pihvit sekä juustot tirisevät perinteisesti grilleissä. Kevennystä kaipaava heittää pannulle lihan kaveriksi kesäkurpitsaa, sipulia, tomaattia ja muita kesäkauden herkkuja.

Suosittu parveke- ja pihapuutarhaviljely mahdollistaa basilikan, ruohosipulin, persiljan ja muiden yrttien napsimisen omista penkeistä ja ruukuista ruuan maustajiksi.

Ja jos omia viljelmiä ei ole, saa kaiken onneksi vaikka torilta. Kesää ja lomaa ei tälläkään kertaa tarvitse suorittaa, vaan jokainen voi tehdä siitä omanlaisensa ja tyylisensä.

Tekemättömyys, köllöttely ja kiireettömyys kuuluvat myös olennaisena osana kesän ja kesäloman viettoon.