Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kesä on nyt – myös hyvin paikallisesti – Kun pyöräretkeen yhdistää laavulla pysähtymisen eväineen, niin pieni paikallisreissu on valmis

Heinäkuu on lomailun superkuukausi. Jos loma ei alkanut jo juhannukselta, moni perinteisesti lompsahtaa lomille viikko keskikesän juhlan jälkeen. Kuopion torin vilinästä ja runsaasta kojujen määrästä tietää, että nyt on aika nauttia suvesta. Savon pääkaupungissa on tarjolla lukematon määrä nähtävää ja koettavaa.

Nähtävyyksien ovet ovat nyt auki, terasseilla kylvetään auringonpaisteessa ja Kallaveden aalloilla nautitaan sinisen ja vihreän sävyistä.

Ankeiden koronavuosien jälkeen ilo ja hymy ovat palanneet ihmisten kasvoille. Kesästä otetaan nyt kaikki mahtava irti.

Paikallisten yrittäjien näkökulmasta on tärkeää, että paikallisia palveluja käyttävät myös paikalliset ihmiset turistien lisäksi. Yrittäjät luovat elämyksiä, mutta myös työpaikkoja.

Omasta kotikaupungista löytyy varmasti paljon tienoita ja paikkoja, joissa ei ole vielä käynyt tai edellisestä käynnistä on vierähtänyt jo vuosia.

Kuopion historia ja nykypäivä alkavat elää myös mielikuvissa tarinoiden avulla.

Polkupyörällä eteneminen tarjoaa uutta kulmaa Kuopiosta normaalisti autolla huristavalle. Näkymät esimerkiksi Kallansilloilta tai Saaristotien silloilta avautuvat ihan eri lailla, kun kulkupelinä onkin fillari. Veneestä, laivasta tai kanootista käsin kaupunki näyttää erilaiselta kuin asfaltilta tai soratieltä.

Järvi tietää kaloja, joita on mahdollista havaita veden pinnan tasolla soudellessa tai meloessa. Oma lukunsa ovat vesilinnut ja lajien tunnistus.

Kuopion kaupungin nettisivujen mukaan keskeisellä kaupunkialueella, välillä Sorsasalo–Hiltulanlahti, on jalankulkijoille ja pyöräilijöille yhteisesti tarkoitettuja kevyen liikenteen väyliä yhteensä 229 kilometrin matkalta.

Vain jalkapatikassa eteneville tarkoitettuja jalkakäytäviä on yhteensä 111 kilometriä. Kun pyöräretkeen yhdistää vielä vaikkapa laavulla pysähtymisen eväineen, niin pieni paikallisreissu on valmis.

Museovisiiteillä ja kaupunkikierroksilla on jo aikaisempina vuosina käynyt selväksi, että oppaan kanssa kohteesta saa enemmän irti.

Kuopion historia ja nykypäivä alkavat elää myös mielikuvissa tarinoiden avulla.

Kuopio on historiallinen kaupunki, jossa on asunut hyvin mielenkiintoisia, aikaansaaneita ja myös edistyksellisiä henkilöitä. Kun tietää oman kaupunkinsa historiasta, on mahdollista ymmärtää myös nykypäivää ja siihen johtaneita syitä sekä kehityskulkuja.

On ymmärrettävää, että ihminen hakeutuu uteliaisuuttaan ja tiedonjanoisuuttaan vieraille maille ja vielä tuntemattomiin kaupunkeihin.

Piipahtamalla tai viipyilemällä muualla osaa arvostaa myös omia kotiseutujaan ja nähdä ne uudessa valossa.

Meillä Kuopiossa on paljon hyvää ja erinomaista, mistä meidän kannattaa kertoa myös ulkopaikkakuntalaisille itse kokemisen ja näkemisen lisäksi.

Ilahduttavaa on, että Kuopiossa on tarjolla myös paljon maksutonta toimintaa, johon jokainen voi kiinnostuksensa mukaan osallistua.