Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Lähellä sijaitseva harrastuspaikka on toimiva, kun aikaresurssit ovat niukat tai kun kulkeminen haastaa

On aina ilo seurata ihmisiä, jotka tekevät työtään suurella intohimolla ja innostuksella. Sama pätee eri alojen harrastajiin. Peukalo keskellä kämmentä syntynyt ihastelee taitajaa, joka käden käänteessä neuloo islantilaisvillapaidan tai syksyn viimoilla lämmittävät villasukat.

Henkilö, joka kertoo tehneensä keittiön pöydän, huvimajan tai terassin ihan itse, ansaitsee isot taputukset. Nikkarointitaidoista on paljon apua arjen haasteissa ja vapaa-ajan tunteina.

Usein harrastuksista haetaan vastapainoa ja vaihtelua työlle. Timpuri voi kirjoittaa harrastuksenaan runoja ja läppäriä päivisin tuijottava ommella vaatteita tai nostella painoja, ihan kisoissakin.

Ulkokuntosalit näyttävät olevan todellista muotia tänä päivänä.

Oma lukunsa ovat henkilöt, jotka ylittävät itsensä nousemalla laulu- tai harrastajateatterin lavoille. Yksi saattaa toteuttaa tällä tavalla nuoruuden ammattihaavettaan ja toinen selättää mielen sopukoissa vaivannutta esiintymispelkoaan.

Harrastajien taidepiireissä kuulee joskus sanottavan, että olisin halunnut opiskella nuorena taiteita, mutta vanhemmat kehottivat hankkimaan ”kunnon ammatin, jolla elää”. Onneksi maalaustunneille pääsee mukaan toteuttamaan taiteilijahaavettaan myös jo varttuneena.

Arjen pyörteissä harrastuspaikan sijaitseminen lähellä on arvossaan, kun aikaresurssit ovat niukat tai kun kulkeminen haastaa. Viikkosavo vieraili uudistuneessa Sammakkolammen puistossa kyselemässä käyttäjien arvioita uuden ilmeen saaneesta tienoosta. Lähellä sijaitseva uimapaikka antaa mahdollisuuden virkistäytyä vedessä ja kohottaa uimalla kuntoaan. Lapsiperheet suunnistavat alueen leikkipuistoon, koiranomistajat koirapuistoon ja ikäihmiset heitä varten suunnitellulle seniorialueelle kuntoilemaan. Ulkokuntosalit, jollainen myös alueelta löytyy, näyttävät olevan todellista muotia tänä päivänä. Aallonharjalla siis mennään tässäkin asiassa. Sammakkolammen puistoa voisi hyvällä syyllä kuvailla lähiliikuntapaikaksi, jossa saa myös raitista ilmaa. Puisto näyttää olevan myös iloisten kohtaamisten paikka, sillä moni kulkija tervehtii toisiaan ja myös kuulumisia vaihdetaan siinä samalla.

Syksy on monelle uuden aloittamisen aikaa, kun kansalaisopistot, seurat ja yhdistykset sekä muut ryhmittymät käynnistävät jälleen toimintaansa kesän jälkeen. Vuodenaika voi tietää esimerkiksi uuden harrastuksen aloittamista. Kuopiossa harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset, halusipa sitten harrastaa yksin tai porukassa. Mainiota harrastuspaikoilla ja ryhmissä on se, että alkuun on mahdollista käydä tunnustelemassa lajia, ennen kuin sitoutuu enemmän harrastamiseen. Sillä tottahan on, että oma juttu löytyy kokeilemalla.

Usein harrastusporukoista saa uusia kavereita. Mukavaa on myös, jos harrastuksiin lähtee yhdessä kaverin kanssa. Syksyn pimenevien iltojen aikaan voi lähteminen toisinaan tuntua hankalalta, mutta kun on kaveri, jonka kanssa on menemisestä sovittu, paikoille tulee lähdettyä herkemmin. Myös toisen kannustaminen auttaa, ja usein kotiin palatessa huomaa hienosti virkistyneensä. Kiva tekeminen on aina paikallaan.