Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiertelemättä | Hyvin kasvatettu lapsi saa rokotteen väkivaltaa vastaan – Vihainen nukkuu huonosti, vähentää elinvuosiaan, ja hänen ystävänsä käyvät vähiin

Suomi tuhlaa verovaroja hävittäjiin ja tappajakoneistoon, koska maailman suurin valtakunta murhaa veljeskansaa ja on uhka naapureilleen. Psykologisesti kyse on samasta väkivaltataipumuksesta, tapahtuipa uhkailu ydinaseilla, veitsellä, sanallisin uhkauksin, yksilöiden tai valtioiden aggressiona.

Poliisien tilastojen mukaan alle 15-vuotiaiden pahoinpitelyt kasvavat Suomessa. Iltapäivälehdet raportoivat, miten helsinkiläistyttö ”tikkasi” poliisia hedelmäveitsellä.

Yhä nuoremmat potkivat maassa makaavia uhreja henkihieveriin ja videoivat telomisnäytöksiä someen. Teinijengit saattavat ryöstää ikäisiltään merkkivaatteita päältä.

Nuoret huligaanit ovat heitelleet poliiseja oluttölkeillä ja sylkeneet poliisiauton ikkunoihin. Helsingin Koskelassa ikätoverit pahoinpitelivät 16-vuotiaan pojan kuoliaaksi.

Pääkaupunkiseudulla jengit käyvät rankkoja reviiritaisteluja. Ruotsissa jengiväkivalta on ollut puolueiden ykkösteema.

Hätiin huudetaan kuitenkin aina instituutioita.

Poliisien puheenjohtaja Jonne Rinne puhuu jengiväkivallasta ilman punavihreitä suodatuksia: ”95 prosenttia katujengien jäsenistä on nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia.” (IL 21.10) Väkivaltaisia nuoria riittää myös kantasuomalaisissa.

Urheilussa väkivaltamallit ovat nuorille laillistettua viihdettä. Robert Helenius olisi ollut Suomessa sankari, jos hän olisi iskenyt Deontay Wilderin tajuttomaksi. Tällä kertaa Pohjolan painajaisen omat silmät sumenivat.

Jalkapallossa huppupäiset fanit juoksevat kentälle, potkivat mainosaidat nurin ja huitovat nyrkeillä järjestyksenvalvojia. Lapsiperheet katsovat idoliensa nyrkkitappeluja kaukaloiden reunalla. Jokainen on nähnyt elokuvissa satoja murhia.

Hyvin kasvatettu lapsi saa rokotteen väkivaltaa vastaan, huonosti kohdelluista lapsista kasvaa petoja. Putinkaan ei ole varmaan saanut rakkautta kodissaan. Miesparka kärsii sisäisistä demoneistaan kuten koko Kremlin pappakerho.

Vaikka raivoava ihminen saisi yhden vihollisen nujerrettua, mielen myrkyt vievät hänet seuraavana päivänä uusiin taisteluihin, viholliskuvaharhoihin ja lievimmillään sanaharkkoihin.

Sitä paitsi vihainen nukkuu huonosti, vähentää elinvuosiaan, ja hänen ystävänsä käyvät vähiin.

Väkivallan tekijät, kiusaajat ja alistajat eivät synny päiväkoteihin, kouluihin tai sosiaalitoimistoihin.

Hätiin huudetaan kuitenkin aina instituutioita, kun lapset terrorisoivat ikäisiään, opettajakuntaa ja työllistävät poliisia.

Sote-palvelut ja koululaitos ovat auttamattomasti myöhässä, jos lapsi on kasvanut kaoottisessa kodissa.