Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Toiveikkain mielin lupausten uuteen vuoteen – Monelle mainio lupaus olisi vähempi suorittaminen

Uusi vuosi on lupausten aikaa. Lupaan olla entistä enemmän läsnä perheeni elämänmenossa, lupaan kuntoilla kolme kertaa viikossa ja lupaan syödä kasviksia joka aterialla tai jopa ottaa vegaanihaasteen vastaan. Uuden vuoden alku tietää menneen vuoden painolastien jättämistä taakseen ja uuden, kirkkaan ja jopa puhdistavan voiman ottamista vastaan.

Inhimillistä uuden vuoden alussa on, että jos ei nyt ihan ensimmäisellä, niin ehkä jo tammikuun viimeisellä viikolla ainakin osa lupauksista on jo rikottu. Esimerkiksi suklaalakko on saattanut loppua lyhyeen. Kestävien lupausten tekeminen on todellinen taitolaji. Voisi ajatella, että realististen, kohtuullisten tavoitteiden asettaminen on järkevintä. Jos jo etukäteen tietää, ettei kolmesti viikossa kuntosalilla tai jumpassa käyminen onnistu, niin hyvä alku on kerran viikossa, sillä jostainhan sitä on aloitettava. Rapakunnossa on suunta vain ylöspäin. Pienikin muutos alkaa tehdä terää.

Vuosi 2023 merkitään historiankirjoihin, sillä Viikkosavo viettää 145-vuotisjuhlia.

Monelle mainio lupaus olisi vähempi suorittaminen. Elämässä saa ja pitää olla hauskoja hetkiä ja hetkistä nauttimisen tuokioita. Jos työmatkan taittaa kävellen, voisi jäädä hetkeksi ihastelemaan vaikka kaunista kaupan näyteikkunaa tai vanhan rakennuksen arkkitehtuuria. Erinomainen periaate on, että joka vuosi pitää kokeilla tai opetella jotakin uutta. Joko olet pelannut padelia, testannut jousiammuntaa tai käynyt päivätansseissa tai lattaritanssitunneilla opettelemassa uusia askeleita?

Uusi vuosi luo aina myös toivoa paremmasta, kuten rauhasta maailmassa. Jos omassa elämässä asiat tuntuivat menneen penkin alle viime vuonna, niin toiveikas, mutta myös optimistinen ja positiivinen mieli luottaa siihen jo vanhan sanonnankin mukaan, että paistaa se päivä vielä risukasaankin.

Me täällä Viikkosavon toimituksessa lupaamme olla vahvasti mukana kuopiolaisten elämänmenossa myös tänä vuonna. Kerromme, mitä tapahtuu ympärillämme ajassa ja mitä on tulossa esimerkiksi tapahtumien kentillä. Haastattelemme kiinnostavat henkilöt ja kerromme koskettavat tarinat. Kuopiolaiset ihmiset, kaupungissa vallitsevat ilmiöt ja elämänmeno, arki ja juhla ovat kaupunkilehden sisällön ydintä.

Vuosi 2023 merkitään historiankirjoihin, sillä Viikkosavo viettää 145-vuotisjuhlia. Viikkosavon edeltäjä, Savo-lehti perustettiin vuonna 1878. Savo-lehden päätoimittajana on toiminut muiden muassa kirjailija Juhani Aho. Lehdellä on arvokas perintö ja merkittävä rooli tiedonvälittäjänä Kuopion historiassa, ja me täällä toimituksessa haluamme vaalia näitä jatkossakin.

Viikkosavon juhlavuodesta viestii esimerkiksi etusivulta vuoden jokaisesta lehdestä löytyvä 145-vuotisjuhlalogo. Juhlalehti ilmestyy 6. syyskuuta. Otamme mielellämme vastaan juttuvinkkejä ja muita toiveita juhlalehteä ajatellen sähköpostilla toimitus@viikkosavo.fi. Aina voi myös nykäistä hihasta ja kertoa ideoita, kun kohtaamme juttukeikoilla tai kaupungilla.