Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vilkku-seniorikortin päivätaksa – "Taas meni euro ylimääräistä, vaikka kuinka yritti"

Mielipidekirjoitus on julkaistu alunperin Viikkosavon printtilehdessä 25.1.2023

Me eläkeläiset saamme matkustaa 1,50 eurolla Kuopion kaupunkialueella kello 9–14, muuna aikana hinta on euron kalliimpi. Maksu nousee, jos bussi on vaikka hiukan myöhässä, eihän eläkeläinen rohkene etuilla ehtiäkseen kyytiin sitä muutamaa kallista sekuntia vaille kello 14.

Emme huviksemme maleksi kaupungilla pitkälle iltapäivään saakka. Aina ei itse voi ajoittaa matkaansa halvimpaan aikaan. Usein lääkärikäynnillä on röntgen tai labra, lääkäri katsoo tulokset ja määrää lääkkeet. Apteekissa on jonotettava, eikä auta vilkuilla kelloon, vaikka se lähestyy uhkaavasti kello 14 maagista rajaa. Taas meni euro ylimääräistä, vaikka kuinka yritti tekopolvien tai kyynärsauvojen kanssa kiirehtiä aiempaan bussiin!

Vetoomus vanhusneuvoston päättäjille ja Kuopion Liikenteelle. Jatkakaa eläkeläisten bussimatkan päiväalennuksen kestoa kello 14 jälkeen kahdella tunnilla, eli kello 16 saakka. Se olisi edes pieni kädenojennus pienituloisille eläkeläisille. Jokainen euro on meille tuiki tärkeä tässä hintojen nousun kurimuksessa!