Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Uudistunutta satamaa kelpaa esitellä vieraille – Ympärivuotinen käyntikohde

Ainakaan Kuopiossa ei matkustajasatamaa voi kutsua nuhjuiseksi, kolkoksi tai pimeäksi paikaksi. Vaiheittaiset uudistukset ovat hioneet sataman seudusta hämmästyttävän tyylikkään ja silmiä hivelevän kokonaisuuden.

Enää ei tarvita kuin lämmin auringonpaiste lempeine kesätuulineen tuomaan laajat ihmisjoukot paikalle nauttimaan tunnelmasta. Vappuna moni esimerkiksi jo tutustui juuri avattuun järvimatkailukeskus Luotoon aallonmurtajalla. Myös piknikit vihertyvillä nurmilla houkuttivat.

Satamasta on kehittynyt toinen keskustan alueen ravintolakeskittymistä. Rantaan rakentunut aallonmurtaja on nykyään monen rannoilla lenkkeilevän vakiokohteista matkan varrella.

Paljasjalkaisen kuopiolaisen on tunnettava kotikulmiensa tienoot, myös uudistuneet, jotta niistä voi kertoa toisille.

Avantouimareilla on nyt tarjolla uintipaikkoja kaksin kappalein sataman ja Väinölänniemen akselilla. Laji on ollut kovassa nosteessa Kuopiossa viime vuosina. Oma lukunsa kesäaikaan samalla suunnalla ovat rantalentopallon, tenniksen ja padelin pelaajat sekä soutajat Kallaveden laineilla.

Väinölänniemen lenkki Kallaveden rantamilla on ainutlaatuisen kaunis kohde kuntoilulle. Keväällä reitillä etenee lukuisa joukko kuopiolaisia kävellen tai juosten. Tämän tästä tulee vastaan tuttuja, joiden kanssa voi moikata tai jäädä ihan jutulle vaihtamaan kuulumisia.

Myös puitteet moottoriveneilijöille ovat kohentuneet uudistusten myötä. Palveluvalikoimaa laajentaa myös rantatontille noussut marketti. Pienten lasten vanhemmat arvostavat leikkipaikkoja myös satamassa. Perinteikkäät laivat ja sisävesiristeilyt ovat Kuopion satamalle tunnusomaista toimintaa.

Kuopio-Tahko -alue sisältää tänä päivänä monta kiinnostavaa kohdetta niin koti- kuin ulkomaanmatkailijoita ajatellen. Nähtävää ja koettavaa riittää useammallekin päivälle, ja mikä parasta, välimatkat ovat varsin lyhyitä. On hienoa, että sijoittajat ja Kuopion kaupunki ovat satsanneet kotikaupunkimme elinvoimaan ja houkuttelevuuteen.

Ihmiset ovat kautta aikain hakeutuneet rantojen äärelle. Kuopion satamasta on kehkeytynyt ympärivuotinen käynti- ja oleskelukohde. Kuopiolaisten kelpaa viettää aikaansa satamassa ja esitellä kohdetta myös vieraille. Torin tunnelmasta pääsee sujuvasti mukaan sataman meininkiin, sillä kohteet sijaitsevat lähellä toisiaan.

Mitä jos ensi kesänä budjetoisimme lomastamme päivän tai pari matkustajasataman alueelle? Paljasjalkaisen kuopiolaisen on tunnettava kotikulmiensa tienoot, myös uudistuneet, jotta niistä voi kertoa toisille. Jos lomilla suuntaa aina ulkomaille, voivat paikalliset nähtävyydet jäädä helposti kokematta.

Moni osaa luetella maailmalta suosikkisuurkaupunkiensa parhaat ruokapaikat ja siisteimmät menomestat sekä selfienottopaikat, mutta mikä mahtaa olla tilanne, kun puhutaan oman kotikaupungin tarjonnasta?