Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Jaettu ilo ja ilottelu hitsaa tiiviisti yhteen – Show pitää meidät liikkeessä

Myös Kuopiossa viisukansa jännitti Käärijän menestystä Euroviisuissa lauantaina pikkutunneille saakka. Torin maamerkki Veljmies-patsas oli saanut vihreän boleron ylleen Suomen edustajan kannustamisen merkiksi.

Käärijän ei todellakaan olisi tarvinnut pyydellä Suomen kansalta sosiaalisessa mediassa anteeksi kakkosijaansa kilpailussa. Sijoittuminen toiseksi Euroviisuissa on Suomen kantilta katsottuna toiseksi paras viisusaavutus, ja tämä tapahtui vielä kaiken lisäksi suomenkielisellä kappaleella, jota on tavattu pitää varmana tappion vauhdittajana. Paremmin on menestynyt vain Lordi, joka nappasi aikanaan ykköstilan.

Runsaat yleisöäänet kertoivat Käärijän olevan viisuseuraajien suosikki. Käärijä- ja Cha Cha Cha -huutojen perusteella myös kisapaikan liveyleisö Liverpoolissa piti näkemästään.

Maailma tarvitsee mukavaa, iloista ja innostavaa kaiken narinan keskelle.

Käärijästä kehkeytyi Suomessa ja Savossa virkistävä ilmiö, kun kotikeittiöissä leivottiin vihreitä käärijäkakkuja ja lapset sekä lemmikit puettiin Käärijän tyylisiin asuihin. Vihersmoothiet maistuivat näyttävistä laseista. Lisäksi kuopiolainen panimo lanseerasi juoman Käärijän kunniaksi. Kaupat järjestelivät vihreistä tuotteistaan Käärijä-hyllyjä, ja intoutuipa useampi vääräleuka myymään torikirppiksillä jos jonkinlaista vihreää esineistöä Käärijä-tavarana. Kansa hitsautui yhteen kokemaan hauskaa ja hilpeää viisuhuumaa.

Suomen kansa on kuin yhtä suurta perhettä, kun jääkiekkojoukkueemme voittaa kultaa MM-kisoissa. Kuopiolaiset suorastaan pakahtuvat ylpeydestä, kun paikalliset jalkapallo-, jääkiekko- ja lentopalloseurat, hiihtäjät sekä mäkihyppääjät niittävät menestystä kisa-areenoillaan. Torille! on tuttu kehotus, kun sankarimme palaavat mitalit kauloissa kotiin. Myös Käärijä on huikean hienolla hopeasijallaan ansainnut runsain mitoin onnentoivotuksia.

Maailma tarvitsee mukavaa, iloista ja innostavaa kaiken narinan keskelle. Myös huumorilla on lupa kukkia, koska se auttaa meitä jaksamaan arjessa. Varsinkin näinä aikoina huumori ja meidät yhteen iloitsemaan tuova karnevaalihenki on erityisen tärkeää. Show pitää meidät liikkeessä.

Jaettua iloa ja hurmoshenkeä pääsee tänäkin kesänä kokemaan monessa Kuopion seudun tapahtumassa, kuten 20 vuotta täyttävässä Kuopiorockissa, ensimmäistä kertaa nykymuodossaan järjestettävässä Osuma Weekendissä, sekä kesäteattereissa.

Täällä Savon sydämessä on suuri joukko aktiivisia ja taitavia tapahtumanjärjestäjiä jotka ovat mukana rakentamassa Kuopiosta Suomen parhaan talvikaupungin lisäksi myös Suomen parasta kesäkaupunkia. Kiitos heille siitä.

Toisaalta kaikki eivät ole festarihiiriä, vaan joskus paras yhteishenki syntyy pienen porukan illanvietossa.

Kesätalkoot alkavat olla käsillä, ja mikäpä olisi parempi tapa luoda yhtenäisyyttä kuin siistiä ja somistaa yhdessä taloyhtiön pihaa ja sen jälkeen istahtaa kahville ja mehulle nauttimaan työn hedelmistä?