Viikkosavon verkkosivut uudistuivat

Aija Pirinen

Aija Pirinen

Viikkosavon verkkosivut ovat uudistuneet tänään tiistaina 15.9.2020. Verkkosivujen uusi ulkoasu on aiempaa selkeämpi ja yksinkertaisempi, ja sen käyttö erityisesti mobiililaitteilla on aiempaa helpompaa.

Uusi sivusto myös toimii hieman aiempaa sutjakammin.

Vanhoihin nettisivuihin verrattuna Viikkosavon uusilla sivuilla on myös aivan uusi palvelu; juttujen kommentointimahdollisuus. Jatkossa lukijat voivat kommentoida juttuja verkkosivujen kautta. Aiemmin tämä ei ollut mahdollista.

Kommentit tarkastetaan etukäteen eli ennakkomoderoidaan. Ennakkomoderoinnista vastaavat STT:n erikseen palkkaamat moderaattorit. Kommentteja tarkastetaan aamusta iltaan ja työssä noudatetaan STT:n moderointiperiaatteita. Ennakkomoderoinnilla tavoitellaan parempaa keskustelun laatua ja tarkastetaan, ettei kommentteihin päädy esimerkiksi kunniaa tai yksityisyyden suojaa loukkaavia tekstejä.

Samaan aikaan Viikkosavon kanssa uudistuvat myös Savon Median muiden lehtien verkkosivut.

Uudistuksen yhteydessä Viikkosavon vanhoilla nettisivuilla julkaistu sisältö poistuu käytöstä, eikä vanhoilla sivuilla julkaistuja juttuja välttämättä löydy edes Google-haun kautta.

Tämä koskee myös pöytälaatikkoon siirretyn Kuopion Kaupunkilehden sisältöjä. Kaupunkilehdenkin vanhat jutut poistuvat verkkopalvelu-uudistuksen myötä käytöstä.

Kommentoi