Viikkosavo uudistuu verkossa ja printissä - uudet verkkosivut avattiin tänään

Uudet verkkosivut avautuivat tiistaina. Printtilehti uudistuu 30. syyskuuta.

Viikkosavon verkkosivut ovat uudistuneet. Verkkosivujen uusi ulkoasu on aiempaa selkeämpi ja yksinkertaisempi ja sen käyttö erityisesti mobiililaitteilla on aiempaa helpompaa.

Uusi sivusto myös toimii hieman aiempaa sutjakammin.

Vanhoihin nettisivuihin verrattuna Viikkosavon uusilla sivuilla on myös aivan uusi palvelu; juttujen kommentointimahdollisuus. Jatkossa lukijat voivat kommentoida juttuja verkkosivuilla. Aiemmin tämä ei ollut mahdollista.

Kommentit tarkastetaan etukäteen eli ennakkomoderoidaan. Ennakkomoderoinnista vastaavat STT:n erikseen palkkaamat moderaattorit. Kommentteja tarkastetaan aamusta iltaan ja työssä noudatetaan STT:n moderointiperiaatteita. Ennakkomoderoinnilla tavoitellaan parempaa keskustelun laatua ja tarkastetaan, ettei kommentteihin päädy esimerkiksi kunniaa tai yksityisyyden suojaa loukkaavia tekstejä.

Samaan aikaan Viikkosavon kanssa uudistuivat myös Savon Median muiden lehtien verkkosivut.

Uudistuksen yhteydessä Viikkosavon vanhoilla nettisivuilla julkaistu sisältö poistuu käytöstä, eikä vanhoilla sivuilla julkaistuja juttuja välttämättä löydy edes Google-haun kautta. Vanhoja juttuja etsittäessä sivusto sanoo, että "sivua ei löytynyt".

Tavoitteena on entistä terävämpi ja mielenkiintoisempi sisältö.

Aija Pirinen

Tämä koskee myös Viikkosavon sisarlehden, pöytälaatikkoon siirretyn Kuopion Kaupunkilehden sisältöjä. Kaupunkilehdenkin vanhat jutut poistuvat verkkosivu-uudistuksen myötä käytöstä ja sivusto ohjaa kävijän jatkossa Viikkosavon sivulle.

– Tästä eteenpäin Viikkosavon sivuilla julkaistut jutut arkistoituvat verkkoon normaalisti, päätoimittaja Aija Pirinen sanoo.

Myös Viikkosavon printtilehti uudistuu. Viikosavossa tehdään parhaillaan sisällönuudistustyötä ja lehti ilmestyy uudistuneena 30.9. Kyseisessä lehdessä on erityisen laaja jakelu, lehti jaetaan yli 72 000 talouteen Kuopion, Siilinjärven ja myös Varkauden alueille.

– Nyt tehtävässä lehtiuudistuksessa on kyse ennen kaikkea lehden linjamuutoksesta. Visuaalisia muutoksiakin teemme hieman, mutta ensisijaisesti kyse on nyt sisällön painopisteiden uudistamisesta, Pirinen sanoo.

– Tarkemmin uuden linjamme esittelemme syyskuun lopulla. Mutta tässä vaiheessa voi todeta, että tavoitteena on entistä terävämpi ja mielenkiintoisempi sisältö, Pirinen sanoo.

Viikkosavon verkkosivut löytyvät osoitteesta www.viikkosavo.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut