Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Potkut saanut urheilutoimenjohtaja mollaa KuPSia

Ex-urheilutoimenjohtaja syyttää Ilta-Sanomien podcastissa KuPSia epäammattimaisuudesta ja haukkuu PlayOff-realitysarjan: ”Ei tiedä nauraako vaiko itkeä”.

KuPS ilmoitti tiedotteessa (28.8.) luopuvansa urheilutoimenjohtajastaan tuotannollis-taloudellisista syistä. Tiedotteessa ei mainittu urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblomin nimeä. KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen mukaan nimettömyydellä haluttiin suojella irtisanotun urheilutoimenjohtajan mainetta.

– Muuten emme kommentoi mitään työntekijöidemme henkilökohtaisista asioista, kuittaa Heiskanen.

Urheilutoimenjohtajan työsuhteen päättyminen olisi jäänyt muuten vähälle huomiolle, jollei Lindblom itse olisi pari viikkoa sitten tullut asiansa kanssa valtakunnan julkisuuteen. Hän arvosteli 45 minuutin mittaisessa Ilta-Sanomien Pallokerho-nimisessä podcastissa entistä työantajaansa rankoin sanoin ja syytti seuraa muun muassa epäammattimaisuudesta.

Lindblom antaa ohjelmassa ymmärtää, että KuPS ja norjalainen päävalmentaja Arne Erlandsen hoitivat pelaajarekrytoinnit miten halusivat ja marssivat neuvottelematta hänen tontilleen. Väite on hyvin poikkeuksellinen, sillä urheilutoimenjohtaja on periaatteessa päävalmentajan ja valmennustiimin pomo, joka vastaa pelaaja- ja valmentajahankinnoista.

Jo itse päävalmentajan valinta viime syksynä oli herättänyt urheilutoimenjohtajassa närää. Lindblom oli esittänyt seuralle neljää vaihtoehtoista valmentajaa, mutta seuran muut edustajat nostivat Erlandsenin tehtävään.

Norjalaista Erlandsenia Lindblom epäilee podcastissa yhden kauden valmentajaksi, jota kiinnostaa vain menestys, mutta ei pelaajien jälleenmyyntiarvo. Lindblom esittää, että KuPSissa on vain kaksi pelaaja, jolla on kysyntää, Ilmari Niskasella ja maalivahtilupaus Hemmo Riihimäellä.

Emme kommentoi mitään työntekijöidemme henkilökohtaisista asioista.

Jarmo Heiskanen

Lindblom harmittelee, ettei Erlandsenille kelvannut miljoonien arvoiseksi noteerattu 19-vuotias Juventus-pelaaja, koska hänellä ei ollut kokemusta miesten peleistä.

Entinen urheilutoimenjohtaja valittelee, että tilanne kärjistyi kesällä, jolloin seura vain ilmoitti hänelle uusista pelaajahankinnoista.

Lisäksi Lindblom lyttäsi PlayOff-realitysarjan, jossa KuPSille haettiin 100 000 eurolla sopimuspelaajaa. Hän kuvaili sarjaa ”hidastetuksi kolariksi”, jolle ei tiennyt nauraako vai itkeäkö.

Useat KuPSia läheltä seuraavat henkilöt kertovat olleensa urheilutoimenjohtajan työpanokseen tyytymättömiä. Lindblomin tarjoamat valmentajavaihtoehdot olivat liian kalliita, yksi valmentajaehdokas ei osannut englantia ja yksi kieltäytyi tulemasta. Seuran pääomistaja Ari Lahti on sanonut aiemmin julkisesti, että hän sanoo viimeisen sanan päävalmentajan valinnasta.

Viikkosavon tietojen mukaan Erlandsenin valinnassa korostui sekä hänen korkea vaatimustasonsa että sopiva palkkataso. Erään sisäpiiriläisen mukaan norjalainen oli pakon sanelemana joutunut värväämään pelaajia, koska urheilutoimenjohtaja ei hoitanut velvollisuuksiaan.

– Jonne ei käynyt edes katsomassa seuran farmijoukkueen KuFun pelejä eikä KuPSin naisten otteluita. Hän ei ollut tarpeeksi työpaikallaan Kuopiossa ja mies oli päiväkausia kateissa ties missä, sisäpiirilähteistä kerrotaan.

Seuran sisältä kuuluu myös, ettei urheilutoimenjohtaja hoitanut edes perustehtäviään hotellien, ruokailujen ja linja-autojen varauksia pelireissuille.

– Huippuhankintojen Usman Salen ja Nana Boatengin sopimukset hoiti Erlandsen omien verkostojensa kautta, vaikka Jonne ottaa niistä kunnian itselleen.

TV:n realitysarjaan Lindblomilla oli seuran edustajien mukaan aikaa etsiä laatupelaajaa kaksi kuukautta. Lopulta kuvauksia varten aikaa oli vuorokausi, jolloin tilanteen pelasti Erlandsen. Hän sai lennätettyä entisen valmennettavansa Mats Haakenstadin vuorokaudessa kuvauksiin.