Syyskaudelle luvassa useita tanssitaidevierailuja

Keväältä peruuntunut Tanssii ja Soi nähdään syksyllä usean esityksen voimin.

Koronapandemian vuoksi kesältä peruttu Kuopio Tanssii ja Soi tuo syyskaudelle useita tanssitaidevierailuja. Lokakuussa Kuopiossa nähdään muun muassa Satu Tuomisto Projectin Kilpatanssi Remix 15.10. ja 16.10. ja Raekallio Corp:in Muistikuvia -teos 13.10. ja 14.10. Ohjelmassa on myös tanssikursseja sekä monipuolinen ELOssa -tanssin ilta.

– Satu Tuomiston raju, rohkea ja puhutteleva tyyli riepottelee teoksessa kilpatanssia käyttäen sitä arvaamattomalla tavalla. Teoksessa tanssivat myös kuopiolaiset Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku tiedotteessa.

Valtteri Raekallion työ tunnustelee useiden taidemuotojen rajoja, luoden rohkeita teoksia, joissa yhdistyvät monimutkaiset kertomukset, vahva visuaalisuus sekä kauniisti muotoiltu liike. Muistikuvia – Recollections on Raekallion uusin teos, toteutettu yhteistyössä tanssija Annamari Keskisen sekä viulisti Meriheini Luodon kanssa.

Musiikkikeskuksella 17.10. järjestettävässä ELOssa -illassa vierailee Suomen Kansallisbaletin Nuorisoryhmä esittäen katkelmia teoksista Bajadeeri ja Golden. Minna Tervamäki tuo iltaan rakastetun Kuolevan Joutsenen. Ohjelmassa nähdään myös Oskari Kymäläinen, MDD, Blind Gut Company, Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio ja Kuopion konservatorio esiintyjineen. ELOssa -illan juontavat Kirsi Soininen ja Riku Lehtopolku. Ilta on yleisölle maksuton, mutta jokaisen tulee turvallisuuden vuoksi noutaa paikkalippu.

Lauantaina 17.10. järjestettävä TanssiMaraton taas puolestaan tarjoaa maistiaisia eri tanssilajeihin, joita kuka tahansa voi kokeilla opettajien johdolla. Lokakuun ohjelmassa on myös muita tanssikursseja.

Marras- ja joulukuun ohjelma julkistetaan myöhemmin. Myös kesän 2021 ohjelma julkaistaan tuonnempana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut