Kuopioon aukeaa uusi liveklubi lauantaina

Avajaisissa esiintyy Sami Saari.

Arttu Wiskari esiintyy Sawohousella 31.10. Joanna Suomalainen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Boutique Hotel Sawohousen kellaritiloihin on valmistunut reilun 600 neliön keikka- ja tapahtumatila nimeltä Sawohouse Underground. Tilaan mahtuu jopa 600 henkeä ja se toimii paitsi musiikki- ja keikkaklubina, mutta on helposti muunneltavissa myös erilaisiin muihin yleisötapahtumiin, kokouksiin ja yksityistilaisuuksiin. Tila rakennettiin vastaamaan Kuopiossa olevaa isomman liveklubin tarvetta.

– Suunnitelma keikkapaikan rakentamisesta meillä on ollut siitä lähtien kun ostimme kiinteistön. Olemme seuranneet aktiivisesti keskustelua siitä, kuinka Kuopiossa ei ole isompaa keikkaklubia kuten Tavastia, Lutakko tai Kerubi ja siksi isot artistit jättävät Kuopion välistä. Halusimme vastata tähän tarpeeseen, kommentoi yrittäjä Minna Sairberg.

Syksyn aikana uuden keikkapaikan lavalla on tarkoitus nähdä muun muassa Popeda, BEHM, Arttu Wiskari, Kotiteollisuus ja Peer Günt. Avajaisia vietetään tulevana lauantaina Sami Saaren keikan merkeissä. Sairberg sanoo, että tilan valmistuminen ja avaaminen juuri korona-aikaan on puhdasta sattumaa.

– Tarkoitus oli avata jo toukokuussa, mutta kaikki muistavat, millainen kevät oli. Jatkoimme rakentamista hiljaisten kuukausien aikana ja kun kokoontumisrajoituksia vapautettiin, lisäsi se uskoa, että voidaan järjestää tapahtumia edes pienimuotoisesti.

Sairberg myöntää, että riskit tapahtumien järjestämiselle ovat tällä hetkellä isot ja lippujen myynti on ollut hidasta. Pandemia opetti sen, että yrityksellä on oltava myös varasuunnitelma.

– Jos tilanne menee vakavammaksi, niin sitten keikat livestriimataan. Muutenkin tapahtumat järjestetään hyvin vastuullisesti ja kaikki mahdolliset turvajärjestelyt huomioiden. Ei ihmisiä tietenkään lietsota keikalle, jos tilanne on vakava.

Ei ihmisiä tietenkään lietsota keikalle, jos tilanne on vakava.

Yrittäjä harmittelee, että tällä hetkellä syyttävä sormi osoittaa erittäin helposti tapahtumajärjestäjiin ja ravintoloihin, vaikka ihmiset kokoontuvat muuallekin kuten kouluun ja kauppakeskuksiin.

– Emme vähättele virusta ja otamme kaikki ohjeistukset vakavasti. Tapahtumajärjestäjänä on kuitenkin myös omasta elinkeinosta. Ihmisten pitäis myös muistaa oma vastuu, kuinka käyttäytyy.

Keskustelu