Raittiustalon suositut Tiistaitanssit tauolla vuoden loppuun - "Tansseissa käy paljon riskiryhmäläisiä"

KVES ry:n oli tarkoitus käynnistää suositut päivätanssit syyskuussa, mutta koronan vuoksi taukoa jatketaan ainakin vuoden loppuun.

Suositut Tiistaitanssit Kuopion Raittiustalolla ovat tauolla ainakin vuoden loppuun saakka. Tapahtumaa järjestävän Kuopion varhaiseläkkeensaajat KVES ry:n oli tarkoitus käynnistää tanssit jälleen syyskuussa, mutta viikko sitten yhdistyksen hallitus päätti jatkaa taukoa vielä muutamalla kuukaudella. Tanssit käynnistetään jälleen alkuvuodesta, jos koronatilanne sallii.

– Tanssikävijät odottivat kovasti tiistaitanssien alkamista. Mutta totesimme, että tapahtuman järjestäminen turvallisesti ja turvaohjeita noudattaen olisi ollut mahdotonta. Tansseissa käy paljon riskiryhmäläisiä, joten päätimme, että turvallisinta on tässä tilanteessa siirtää tanssien aloitusta myöhäisempään ajankohtaan, KVES ry:n puheenjohtaja Raija Mönkkönen sanoo.

Kauko Hakkarainen on ollut pitkään mukana järjestämässä Tiistaitansseja. Hän tietää, että päivätanssit ovat monelle eläkeläiselle tärkeä tapahtuma.

– Tiistaitansseissa on elävää musiikkia ja siellä tapaa muita ihmisiä. Tansseissamme käy joka kerta keskimäärin 200 ihmistä. Innokkaimmat tulevat paikalle vähintään tuntia ennen tapahtuman alkua, Hakkarainen sanoo.

Tanssit järjestetään vapaaehtoistoimintana. Joka kerta tapahtumaa on järjestämässä noin 15 vapaaehtoista.

Monet muutkin KVES ry:n järjestämät kerhot ovat koronan vuoksi tauolla vielä tämän syksyn. Tauolla ovat esimerkiksi sukututkimuskerho, vesijumppa ja muutama kuntosaliryhmä.

Tansseissa käy paljon riskiryhmäläisiä.

Raija Mönkkönen

– Yhtenä syynä kerhojen peruuntumiselle on myös tilapuute. Kaupunki on ottanut monia aiemmin käytössämme olleita tilojaan omaan käyttöönsä, eikä meillä ole riittävästi monipuolisia tiloja toiminnallemme, Mönkkönen sanoo.

Yhden poistuneen kuntosaliryhmän tilalle yhdistys on järjestänyt kimppakävelyitä. Kävelyretkille lähdetään 14.10. alkaen torstaisin Minnan puistosta. Uutena aloittaa myös joogakerto Leväsen toimintakeskuksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut