Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPSin menestys, Tahkon koronatartunnat, Finnpulpin uudet suunnitelmat - Laura Meriluoto ja Miia Eskelinen-Fingerroos kommentoivat viikon uutisia

Viikkosavossa on käynnistynyt uusi Viikko pinoon -palsta, jolla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Tällä viikolla kommentaattoreina toimivat Kuopion kaupunginhalituksen jäsen Miia Eskelinen-Fingerroos (kok.) ja kaupunginvaltuutettu Laura Meriluoto (vas.).

Tahkon mökkijuhlissa ilmeni viikko sitten useita koronatartuntoja.

Miia: Nyt on todella tärkeää, että jokainen kantaa oman vastuunsa, jottemme pian ole kevään kaltaisessa lock-downissa uudelleen. Viime kevät oli monelle, ja niin monella eri tapaa, todella rankka. Olen kovin huolissani siitä, millaista pahoinvointia ja konkurssiaaltoja eristäytyminen marraskuussa loisi. Me ihmiset tarvitsemme vapautemme, mutta sen ansaitseminen vaatii nyt vastuun ot

tamista enemmän kuin monesti ennen. Toivottavasti samalla opimme arvostamaan sitä vapautta, joka meillä normaalisti on.

Laura: Tosi ikävä juttu, ja toivon, että sairastuneet toipuvat nopeasti. Ymmärrän oikein hyvin ihmisten tarpeen ja halun kokoontua viettämään aikaa yhdessä. Nyt kuitenkin jokaisen meistä pitäisi käyttää arjessaan huolellista harkintaa, jotta saisimme koronan nujerrettua.

Kuopion kaupunki valmistelee tonttivuokrasopimuksen päivittämistä Finnpulpin kanssa (Yle Kuopio 24.9.)

Miia: Odotettavissa on kuumia keskusteluja aiheesta puolesta ja vastaan. Tämä on alueen hyvinvoinnin kannalta eittämättä iso ja merkittävä hanke. Kuitenkin samaan aikaan sadat tuhannet nuoret ympäri maailmaa marssivat ilmastoarvojen puolesta. Meidän on kannettava vastuumme kestävästä päätöksenteosta ja toivonkin, ettei taloutta ja luontoarvoja jouduttaisi käsittelemään toistensa vastakkaisina näkemyksinä.

Laura: Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Finnpulpin päästöt Kallaveteen olisivat aiheuttaneet vesistölle liian suurta kuormitusta. Siitä huolimatta en ole huomannut, että Finnpulpin edustajat olisivat nyt uusien suunnitelmien osalta lausuneet mitään siitä, kuinka aikovat noita päästöjä vähentää. Vaikka yritysten yhteiskuntavastuun vaatiminen tuntuukin olevan Suomessa jonkinlainen tabu, on meillä mielestäni oikeus sitä Finnpulpiltakin odottaa. Uudet työpaikat olisivat erittäin tervetulleita, joten todella toivon, että suunnitelmat tehtäisiin ympäristöä kunnioittavalla tavalla.

KuPS pääsi torstaina historiansa ensimmäisen kerran euroliigan 4. kierrokselle pelaamaan lohkovaiheen paikasta.

Miia: Banzai! Viime keväänä päätin perehtyä tähän urheilulajien kuninkaaksi kehuttuun taiteeseen tarkemmin ja mikäpä sen hienompi aika tutustua kuin nyt! Kiitokset vaan hyville tutoreille! Toivottavasti hyvä menestys näkyy edelleen myös juniorityössä ja hyvä yhteisöllisyys tekemisessä säilyy. Urheilujoukkueiden merkitys paikallisen yhteisöllisyyden luomisessa on mittaamattoman arvokasta.

Laura: Onnea KuPS! Niin sitä pärjätään, kun on taitoa. Tällaisina aikoina on erityisen tärkeää, että saamme kokea näitä iloisia ja yhdistäviä hetkiä..

Asfaltoitu Iivon lenkki Puijolla avattiin käyttöön (Viikkosavo 23.9.).

Miia: Minulla on edelleen traumoja peruskoulun hiihtotunneilta ja Puijolla hiihtäminen tarkoittaa minulle liian isoja ylämäkiä ja jyrkkiä alamäkiä. Pala asfalttia Puijolla on hieman rujo näky, joka toivottavasti täyttää sille asetetun tarpeen ja luo haluttua vetovoimaa. Sinällään Kuopion strategian mukainen investointi ja toivottavasti pian saadaan Antikkalaankin laskettelurinteet kuntoon.

Laura: Ei ehkä omasta mielestäni ihan paras mahdollinen investointi, eikä mielekkäin tapa käyttää Puijon kaunista luontoa. Nyt näyttää nimittäin siltä, kuin keskelle metsää olisi vedetty maantie. Siellä se nyt kuitenkin on, joten toivon hiihtäjille tehokkaita ja turvallisia treenejä.