Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintoloihin rajoituksia, Trumpilla koronatartunta - Tatu Kokko ja Minna Halme kommentoivat viikon uutisia

Viikkosavon Viikko pinoon -palstalla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Tällä viikolla kommentaattoreina ovat Kuopion kaupungin työhyvinvointikoordinaattori Minna Halme ja kirjailija Tatu Kokko.

Ravintoloiden toimintaan tulossa koronan vuoksi uusia rajoituksia torstaista 8.10. alkaen. Ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 24 ja niiden on suljettava ovensa kello yhdeltä.

Tatu: On hyvä rajoittaa myöhään yöhön keskittyvää anniskelua. Humalahakuista porukkaa täynnä oleva pubi tai ravintola muuttuu valitettavan helposti koronalingoksi. Toivottavasti ei tarvitse rajoittaa muuta ravintolatoimintaa.

Minna: Erittäin valitettavaa erityisesti yrittäjille ja työntekijöille ja ei ole helppoja päätöksiä viranomaisillakaan. Ovatko päätösten perusteet ”pureskeltu” tarkkaan? Osa ystävistä on edelleen lomautettuna, pimeä syksy on edessä, joten en kaipaa kevään kaltaisia rajoitteita. Otetaanpa topakampia vastuuaskelia yhdessä.

Vilimit-elokuvafestivaalien avajaiselokuva Ajomies esitettiin 1.10. poikkeuksellisessa paikassa: Kuopion tuomiokirkossa

Tatu: Loistava idea viedä vanha klassikko anteeksiannon ja katumuksen teemoineen jylhään ja elokuvan aihepiiriin sopivaan ympäristöön! Kuopiossa on ollut vastaavia hienoja toteutuksia aikaisemminkin. Esim. viime syksynä esitetty, upea ja vaikuttava tulkinta Minna Canthin Anna-Liisasta, jonka loppukohtaus oli tuomiokirkossa.

Minna: ”Kauhulla koronaa vastaan” - Vilimien ja seurakunnan uusi rohkea avaus, tykkään tällaisista! Olisin mennyt itse katsomaan, jos ajankohta olisi sopinut aikatauluuni.

Donald Trumpilla todettiin koronatartunta.

Tatu: Ensin ajattelin, että sitä sai, mitä tilasi, kun on vähätellyt koronaa ja suojautumista, sitten, että taas jokin temppu todistaa korona flunssan kaltaiseksi pikku jutuksi tai saada huomiota ja säälipisteitä, ja lopuksi, että selviäisi nyt hengissä vaaleihin häviämään Bidenille.

Minna: Tämä uutinen hymyilytti hetken, mutta tarkemmin ajateltuna ei toivoisi sairastumista kenellekään. Tuoko sairastuminen Trumpille nöyryyttä, edes hetkeksi, se nähtänee. Terveydentilasta uutisoiminen on ollut ristiriitaista ja presidentinhallinnon tiedotus ei edelleenkään vakuuta.

On hyvä rajoittaa myöhään yöhön keskittyvää anniskelua.

Tatu Kokko

Metsäteollisuus ry irtautui työehtosopimustoiminnasta

Tatu: Epävarmat ajat nostavat työnantajat varpailleen. Työntekijät joutuvat eriarvoiseen asemaan työpaikasta riippuen. Harmillinen juttu. Toivoisin vakaampia oloja molemmille osapuolille ja toimeentulon turvaa työntekijöille.

Minna: Aikamoisen pommin metsäteollisuus tiputti. Nyt ollaan uuden edessä ja metsäteollisuuden päätöksellä tulee olemaan kauaskantoiset vaikutukset. Mietityttää, miten vuoropuhelu työnantajan ja työntekijöiden välillä sujuu jatkossa. Jää nähtäväksi, miten jokainen yritys onnistuu neuvottelemaan työntekijöidensä sopimukset eri aikaan ja eri tavalla?

Itä-Suomen yliopisto avaa yli 150 avoimen yliopiston opintojaksoa maksutta kaikkien suoritettavaksi.

Tatu: Hieno avaus yliopistolta. Madaltaa kynnystä täydennysopintoihin. Opintotuen ja opiskelijaetuuksien puuttuminen vähentää houkuttelevuutta yliopistotutkintoon tähtäävien nuorten osalta. Itselle tuli olo, että olisi aika kiva kopasta vaikka tietojenkäsittelytiedettä.

Minna: Tätä uutista on pakko fanittaa! Loistavaa UEF! Yhteiskunnallisesti vaikuttava teko ja monelle hieno mahdollisuus opiskella lisää. Liputan jatkuvan kouluttautumisen puolesta.

Tuoko sairastuminen Trumpille nöyryyttä, edes hetkeksi, se nähtänee.

Minna Halme