Risto Räppääjän ensi-ilta, Syvänniemen kouluratkaisu, Elokapina-mielenosoitus - Mikko Kokkonen ja Jaana Turunen kommentoivat viikon uutisia

Viikkosavon Viikko pinoon -palstalla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia.

Kuopion kaupunginhallitus päätti, että Syvänniemelle rakennetaan koulu 1–2. luokan oppilaille.

Mikko: Tämä on kyllä hyvä uutinen. Jos halutaan pitää maaseutu elinvoimaisena, lapsiperheiden palvelut ovat avainasemassa. Tässä ilahduttaa sekin, ettei kaupunginjohtajan esitys menestynyt, vaan maalaisjärki voitti.

Jaana: Hyvä juttu. Toivottavasti koulutiloja voidaan hyödyntää myös koulupäivien ulkopuolella asukkaiden harrastustoiminnassa yms.

Poliisi sumutti kadulla istuvia Elokapina-liikkeen mielenosoittajia Helsingissä

Mikko: Kyllähän tästä tulee surullisesti Valko-Venäjä mieleen. Tuosta sumuttelusta ei kyllä tule Suomelle muuta kuin huonoa mainetta maailmalla. Toivon kuitenkin, ettei vastaavia tapahtumia nähdä Suomessa tulevaisuudessa.

Jaana: Tässä taisi tulla ylilyöntejä molemmin puolin. Pippurisumute tuntuu yliampuvalta tilanteeseen nähden. Toisaalta mielenosoittajien kannattaisi ymmärtää, että mielenilmaisun kohtuuttomat vaikutukset kääntyvät helposti asiaa vastaan. Twitter-kommenteista päätellen näin pääsi käymään.

Konstantinopolin patriarkka kutsui huonoissa väleissä olevat Suomen ortodoksipiispat luokseen

Mikko: Aika yllättävää, että ortodoksisen kirkon sisälläkin on noin tiukkoja tilanteita. Toivon, että patriarkka laittaa eripuraiset osapuolet ojennukseen. Riitely kirkon sisällä on aina huono juttu ja on omiaan karkottamaan ihmisiä kirkosta.

Jaana: Tämä on kyllä surullinen asia sekä asianomaisten että koko ortodoksisen kirkon kannalta. Kirkon johdon huonot välit ja epäselvyydet heijastuvat väkisin laajalle. Eikä julkisuus edesauta tilanteen paranemista. Toivon, että asiat saadaan kuntoon pikimmiten.

Aika yllättävää, että ortodoksisen kirkon sisälläkin on noin tiukkoja tilanteita.

Mikko Kokkonen

Kuntosaliketju Energy rakentaa Kuopioon Itä-Suomen suurimman kuntosalin.

Mikko: Kuntosalipalveluita vähän tai en ollenkaan käyttävänä tähän on hieman vaikea ottaa kantaa, enkä tiedä nykyisten käyttöasteesta mitään.

Toivon, että käyttäjiä löytyy tällekin salille ja nykyisten ei tarvitse sulkea oviaan. Työllistävä vaikutushan tällä on, mutta paljonko se lohduttaa jos jo olemassa olevilta saleilta joutuu kortistoon.

Jaana: Hyvä jos innostaa ihmisiä pitämään kunnostaan huolta. Millaiset mahtavat olla vaikutukset Kuopion muihin kuntokeskuksiin?

Taisi tulla ylilyöntejä molemmin puolin. Pippurisumute tuntuu yliampuvalta tilanteeseen nähden.

Jaana Turunen

Risto Räppääjä ja Väärä Vincent -elokuva tuli ensi-iltaan perjantaina 9.10. Pääroolissa jälleen kuopiolainen Silmu Ståhlberg.

Mikko: En tunne Ristoa, Väärää saati Oikeaakaan Vincentiä enkä valitettavasti Silmuakaan. Olen ilmeisesti ikäni puolesta sen verran kohderyhmän ulkopuolella, että en ole nähnyt yhtään Risto Räppääjä-elokuvaa. Peukutan kuitenkin isosti nuoren kuopiolaisen osaamista ja menestystä elokuvan saralla!

Jaana: Isot aplodit taitavalle kuopiolaiselle nuorelle! Tuokoon tulevaisuus hänelle lisää mahdollisuuksia käyttää lahjojaan ja toteuttaa itseään.

Viikon kommentaattorit: Mikko Kokkonen on yrittäjä ja Pro Kallavesi -liikkeen perustajajäsen. Musiikin maisteri Jaana Turunen kuoronjohtaja ja Maestran yrittäjä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut