Korona näkynyt myös keilaajien määrässä

Keskustan keilahallin vuokrasopimus päättymässä vuoden lopussa ja jatko vielä auki. Rauhalahti Bowlingissa odotetaan pikkujoulukautta toiveikkaana.

Kuvassa Rauhalahti Bowlingin työntekijä Arto Hiltunen. Halliin on rataparien välille asennettu pleksit hygieniaturvallisuuden lisäämiseksi. Minna Lyytinen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kuopiossa eletään keilailun suhteen mielenkiintoisia aikoja, sillä keskustassa sijaitsevan Kuopion Keilahallin vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa ja vaikka kaupungin kanssa on käyty keskusteluja jo pitkään, tilanne on toistaiseksi pysynyt ennallaan. Yksi hallin yrittäjistä, Tommi Poutiainen tosin vihjaa, että parin viikon päästä aiheesta voisi olla enemmän uutisoitavaa.

– Tällä hetkellä tilanteessa ei ole muutosta, mutta parin viikon päästä voisi olla enemmän kerrottavaa. Korona on vaikuttanut asiakasmääriin sen verran, etteivät ne ole palautuneet vielä edes edellisvuoden tasolle, mies kommentoi lyhyesti.

Korona on näkynyt myös 10 vuotta täyttävän Rauhalahti Bowlingin asiakasmäärissä. Sami Päiväniemi sanoo, että asiakasmäärät ovat kuitenkin pikkuhiljaa palautuneet entiselle tasolle, mutta itse kilpakeilaajien määrä on vuosien saatossa tippunut. Yrityksessä kuitenkin uskotaan tulevaisuuteen.

– Vähän hiljaisempaa on ollut kuin normaalisti, mutta ihan hyvin on lähtenyt käyntiin keväisen koronasulun jälkeen. Tietenkin se, että ovet olivat kiinni 2,5 kuukautta, rokotti toimintaa. Olemme lisänneet keilailun turvallisuutta muun muassa rataparien välille asennetuilla plekseillä.

Päiväniemen mukaan kaksi keilahallia riittää hyvin Kuopiossa. Ainakin kilpailukeilailun näkökulmasta. Kymmenessä vuodessa harrastajien määrä on pysynyt aika lailla samana, mutta ne ovat jakautuneet useamman hallin kesken.

– Kilpailujen käyttöaste on ollut syksyllä heikompi. Aikaisemmin oli kolme hallia, mutta kokonaiskysyntä on sama, joten luonnollisesti sekin vaikutti asiakasmääriin. Mekin odotamme mielenkiinnolla keskustan hallin tulevaisuutta, ja sen vaikutusta markkinoiden kilpailutilanteeseen.

Parin viikon päästä voisi olla enemmän kerrottavaa.

Tommi Poutiainen

Pikkujoululle on tullut vähän varauksia, mutta ihan nollissa ei myöskään olla. Päiväniemi uskoo, että nimenomaan yksityistilaisuudet saattavat kasvaa korona-aikana.

– Toivon mukaan korona ei vie pikkujouluja kokonaan pois. Luultavasti yksityistilaisuudet, joissa halli on vain oman porukan käyttöön tulevat tämän myötä lisääntymään tulevaisuudessa. Isot firmat voivat jakaa porukan pienempiin osiin.

Keskustelu