Äänestys: Karvaton Inna on Kuopion Muikein Mirri 2020

Viikkosavon järjestämässä Kuopion Muikein Mirri -kisassa annettiin yhteensä 650 ääntä. Voiton vei puolivuotias sfinx-kissa Inna.

Inna on puolivuotias sfinx. Hän on luonteeltaan hyvin koiramainen ja viihtyisi mieluummin sylissä kuin kuvattavana. Minna Lyytinen

Minna Lyytinen

Viime viikolla päättyi Viikkosavon ensimmäistä kertaa järjestämä Kuopion Muikein Mirri 2020 -kilpailu. Kilpailussa lukijat saivat ehdottaa omaa kissaansa mukaan kisaan ja niistä lehden raati valitsi 10 ehdokasta, joista lukijat saivat äänestää suosikkiaan.

Kilpailussa annettiin yhteensä 650 ääntä, ja voittajaksi 164 äänellä äänestettiin puolivuotias sfinx Inna. Kisassa toiseksi sijoittui Mörkö 142 äänellä ja kolmanneksi Malla 112 äänellä. Palkinnoksi voittaja saa potrettikuvauksen lemmikkinsä kanssa.

Viikkosavo kävi tutustumassa Innaan ja kyselemässä, miltä tuntuu olla Muikein Mirri 2020. Ja hyvältähän se tuntui, vaikka Inna olikin lähtenyt kisaan huumorimielellä. Tosin nopeasti paljastuu, että avain menestykseen voi olla jo sukujuurissa.

– Ystävä heitti vitsillä, että osallistukaa Innan kanssa kilpailuun. Huumorimielellä tähän lähdettiin, mutta voitto tuli. Sukupuusta löytyy myös muita menestyjiä. Innan mummo on pärjännyt kotimaisissa näyttelyissä saaden sertin, omistaja Tiia Hagman naurahtaa.

Luonteeltaan Inna on seurallinen sekä hieman koiramainen ja lähteekin heti tutustumaan kotiinsa saapuviin ihmisiin - eläinlääkärireissulla hän istahti lääkärin olkapäälle kehräämään ja nytkin viihtyisi ennemmin toimittajan sylissä kuin kameran edessä.

Leikkikaveriksi kotoa löytyy puolitoistavuotias islanninlammaskoira Nuppu.

Huumorimielellä tähän lähdettiin, mutta voitto tuli.

– Hieman villiksi näiden kahden leikit välillä äityvät, mutta vain ensimmäisenä iltana Inna hieman sähisi Nupulle. Muuten ovat tulleet todella hyvin toimeen. Nuppu nuolee myös Innan nahkan puhtaaksi, joten meille jää vähemmän pestävää.

– Yleensä sfinkseillä ei kasva viiksiä, mutta Innalla on ohuet viiksikarvat. Hän nukkuu mielellään saunassa, kun ei ole iilimatona iholla tai tutkimassa kodin jokaista kolkkaa, Hagman sanailee vuoden Muikeimmasta Mirristä.

Inna on rodultaan sfinx ja erottuikin muista kisaajista selkeästi karvattomuutensa vuoksi.

– Kesällä nahka on suojattava auringolta ja talvella kylmältä. Näin syksyllä ulkoillessa Innalla on päällään ulkopuku tai hän matkustaa takkini sisässä.

Hagman ei ole koskaan ollut kissaihminen, mutta sfinx on häntä rotuna kiehtonut pitkään.

– Kyselin eräältä kasvattajalta rodusta ja hänellä sattui olemaan pentue tuloillaan. Kasvattaja tykästyi luonteeseeni ja ehdotti, josko meiltä löytyisi koti yhdelle pennulle. Hetken pohdittuani en voinut jättää tuota tilaisuutta käyttämättä, koska tiedän henkilöitä, jotka ovat jonottaneet kyseistä rotua vuosia, Hagman kertoo.

Keskustelu