Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustaan pystytettiin Kanttilan pop up -kirjakahvila

Kirjakahvilalla halutaan levittää tietoa Kanttila-projektista.

Kauppa- ja viihdekeskus Minnaan ollaan parhaillaan pystyttämässä Kanttilan pop up -kirjakahvilaa.

Kauppakeskuksen keskiössä sijaitsevalle alueelle on tuotu vanhoja huonekaluja, pöytiä, sohvia ja tuoleja, joihin kuka vain saa tulla istuskelemaan, keskustelemaan ja lukemaan kirjoja. Paikan päällä järjestettiin perjantaina jo ensimmäinen pienimuotoinen kulttuuritilaisuus, mutta virallisesti toiminta käynnistyy marraskuun alusta.

Kirjakahvilaa ylläpitää Minna Canthin talo ry.

– Kahvila on sanana aika suureellinen. Kahviakin toki on automaatista saatavilla, mutta enemmänkin kyseessä on kulttuurin kohtaamispaikka. Täällä tulee olemaan paikalla Minna Canthin talo ry:n väkeä kertomassa Kanttila-projektista. Tarkoitus on myöhemmin myös järjestää esimerkiksi keskustelutilaisuuksia, Minna Canthin talo ry:n toiminnanjohtaja Anja Lappi sanoo.

Kirjakahvilan pöytien sijoittelulla on myös tarkoitus mallintaa tulevan Kanttilan kahvilaa. Koko kirjakahvilan tärkein tarkoitus onkin levittää tietoa Kanttila-projektista ja saada projektille uusia yhteistyökumppaneita.

Minna Canthin talo ry:n toiveissa olisi saada Minna Canthin kotitalo eli Kanttila käyttöön vuonna 2025.

Viime maaliskuussa valmistuneen rakennushistoriallisen selvityksen ja parhaillaan käynnissä olevan arkkitehtityön Minna Canthin talo ry kustantaa tontinmyyntirahoilla.

Varsinaisen Kanttilan rakennusprojektin osalta rahoitus kuitenkin puuttuu. Kustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa. Mukaan toivotaan niin valtiota, kuntaa kuin yksityisiä rahoittajia.

– Kyseessä ei ole vain Minna Canthin kotitalo, vaan samalla paikalla toimi jo ennen Minna Canthia Sisä-Suomen ensimmäinen kirjakauppa, Lappi sanoo.