Viikkosavo ja Kuopion Kaupunkilehti jälleen kymmenen kärjessä

Sanomalehtien Liiton järjestämän kaupunkilehtikisan voittaja palkitaan marraskuussa.

Viikkosavo ja sisarlehti Kuopion Kaupunkilehti ovat jälleen päässeet Suomen kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon Sanomalehtien Liiton järjestämässä kaupunkilehtikilpailussa. Kisan kärkikymmenikkö julkaistiin maanantaina.

Kuopiolaislehtien lisäksi kärkikymmenikössä ovat Helsingin Uutiset, Uusi Lahti, Epari Seinäjoelta, Amuset Kaupunkimedia Turusta, Karjalan Heili Joensuusta, Lauttasaari-lehti, Itäväylä ja Uusi Rovaniemi.

Kisaan osallistutaan aina kevään lehdillä, joten myös pöytälaatikkoon siirtynyt Kuopion Kaupunkilehti on vielä mukana kisassa.

– Meille lehdentekijöille on suuri kunnia, että Kuopiosta molemmat lehtemme ovat jälleen päässeet kymmenen parhaan joukkoon. Suomessa on paljon tasokkaita kaupunkilehtiä, joten jo kärkikymmenikköön pääsy on hieno saavutus ja kertoo erityisesti toimittajiemme intohimosta ja osaamisesta, lehtien päätoimittaja Aija Pirinen sanoo.

Viikkosavo ja Kuopion Kaupunkilehti olivat kymmenen kärjessä myös viime vuonna ja Kaupunkilehti palkittiin kolmena edellisenä vuotena kisan parhaana lehtenä.

– Kuopion Kaupunkilehti jouduttiin koronan vuoksi laittamaan pöytälaatikkoon, mutta toimituksen resurssit keskitetään nyt täysillä Viikkosavoon. Viikkosavo on vuonna 1878 perustetun Savo-lehden jatkajana yksi maan vanhimmista lehdistä. Tulevien vuosien tavoitteemme onkin siirtää Kaupunkilehden kultapokaaliperinne Viikkosavoon , Pirinen sanoo.

Kaupunkilehtikisan voittaja julkistetaan 12. marraskuuta virtuaalisella Suurella Lehtiviikolla. Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat kaupunkilehtijutut kahdessa sarjassa.

– Kärkikymmenikössä tulee hyvin esiin kaupunkilehtien moninaisuus ja niiden tärkeä rooli omassa yhteisössään ja demokratiassa. Kaupunkilehdet ovat lähellä yleisöään ja pitävät alueen asukkaat ajan tasalla niin ruohonjuuritason toiminnasta kuin kunnallisesta päätöksenteosta, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen sanoo liiton tiedotteessa.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää voittajalehteä ennakkoon. Äänestämässä voi käydä alla olevasta linkistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut