Hanna Hahlin ääni on pian tuttu kuopiolaisille

Hanna Hahl tulee olemaan paljon äänessä marraskuussa aloittavalla Savon Aallot -kanavalla.

Savon Sanomien toimituksen yhteyteen valmistuu parhaillaan uudet radiotilat. Hanna Hahl aloitti työnsä maanantaina 12.10. Aija Pirinen
Aija Pirinen

Aija Pirinen

Muutaman viikon kuluttua Kuopiossa aloittaa uusi Savon Aallot -radiokanava. Kanavan päätoimittaja Mika Aro on tehnyt radion valmistelutyötä jo loppukesästä alkaen. Viikko sitten Mikan remmiin tuli täysipäiväiseksi juontajaksi Toivalassa asuva Hanna Hahl.

Hahlin ääni tuleekin pian savolaisille varsin tutuksi, sillä häntä kuullaan uudella kanavalla viitenä päivänä viikossa.

Varkaudessa syntyneellä Hahlilla on monipuolinen toimittajatausta. Hän asui perheineen reilu 15 vuotta Mikkelissä ja työskenteli tuona aikana juontajana Radio Iskelmällä ja toimittajana Mikkelin Kaupunkilehdessä.

Hahlin osaamisessa painottuu erityisesti urheilujournalismi. Hän on käynyt Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa parivuotisen urheilujournalismikoulutuksen. Lisäksi hän on fysioterapeutti ja tehnyt työurallaan myös urheilufysioterapeutin töitä.

– Löydän itseni lähes joka viikko jonkin lajin katsomosta. Urheilu on parasta paikan päällä, varsinkin jääkiekkoa, jalkapalloa ja pesäpalloa seuraava Hahl sanoo.

Kuopion seudulle Hahlin perhe muutti vanhimman pojan jääkiekkoharrastuksen vuoksi vuonna 2015.

– Olimme täällä lähes joka viikonloppu, kun poikani pelasi KalPan junnuissa. Tyttäreni alkoi puhua, miksei me muuteta Kuopioon, kun me ollaan aina täällä. Ja niin lopulta teimmekin.

Hahlin poliisimies sai kätevästi siirron Kuopioon ja Hannallekin järjestyi työ silloiselta Kevyt Kanavalta Kuopiosta. Hahlin radiotyöt päättyivät kuitenkin vuodenvaihteessa, kun Sanoma Media Finland osti Kevyt Kanavan radioliiketoiminnan ja lopetti paikallislähetysten tekemisen. Sen jälkeen Hahl ennätti muutaman kuukauden tehdä fysioterapeutin töitä Kunnonpaikassa.

Polte takaisin radiotöihin oli kuitenkin kova, eikä Hahl aikaillut, kun tuli tieto Kuopion uuden radiokanavan perustamisesta. Hahl valittiin juontajaksi ja ensimmäinen työpäivä Kuopion Vuorikadulla oli maanantaina 12.10.

– Ensimmäinen viikko on mennyt taloon ja ihmisiin tutustuessa ja radion aloitusta suunnitellessa.

Päätoimittaja Mika Aron Hanna tiesi jo Mikkelin ajoilta.

– Olimme Mikkelissä töissä eri radioasemilla ja olimme joskus hänen kanssaan samoilla juttukeikoilla.

Radiossa Hanna nauttii hetkessä elämisestä.

– Radiossa voi reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Aamulla ei välttämättä vielä tiedä, keitä on haastattelussa iltapäivällä.

Vapaa-ajallaan Hahl harrastaa retkeilyä, maastopyöräilyä, joogaa, penkkiurheilua ja puutarhanlaittoa.

Uusi radiokanava

Savon Aallot aloittaa pian

Savon Aallot on Mediatalo Keskisuomalaisen uusi radiokanava, joka aloittaa Kuopiossa marraskuussa.

Radion studio sijaitsee Savon Sanomien toimituksen yhteydessä Vuorikadulla.

Päätoimittaja Mika Aron ja juontaja Hanna Hahlin lisäksi radion juontajana toimii Sami Turunen.

Myös Viikkosavo kuuluu Keskisuomalainen-konserniin.

Keskustelu