Kysyimme jyväskyläläisiltä: Mitä mieltä olet Kuopiosta?

Kysyimme jyväskyläläisiltä, mitä he ajattelevat Kuopiosta. Ja kuopiolaisilta, mitä he ajattelevat Jyväskylästä.

Jesse Viitanen, Jyväskylä: ”No eipä ole oikeastaan minkäänlaista mielipidettä Kuopiosta. Kaupunki se on siinä missä muutkin ja kuopiolaiset ovat ihmisiä siinä missä me muutkin. Kuopiosta tulee ensimmäisenä mieleen iso kaupunki.” Riina Sydänmaalakka

Teksti ja kuvat: Minna Lyytinen ja Riina Sydänmaalakka

Kuopio kiri syyskuun loppupuolella asukasluvultaan Suomen 8. suurimmaksi kaupungiksi, ohi Lahden. Tilastokeskuksen 22.10. julkaiseman ennakkoväkiluvun mukaan Kuopion väkiluku oli syyskuun lopussa 119 997 asukasta. Tämän vuoden aikana asukasluku on kasvanut 715 asukkaalla.

Tutkimusten mukaan Kuopiolla on myös hyvä imago. Taloustutkimuksen keväällä 2020 julkaiseman Muuttohalukkuus ja kaupunkien imago 2020 -tutkimuksen mukaan Kuopiota pidetään kokonaismielikuvan perusteella Suomen viidenneksi parhaana asuinpaikkakuntana.

Kyselimme Jyväskylässä, mitä siellä ajatellaan Kuopiosta. Ja vastavuoroisesti kyselimme Kuopiossa, mitä täällä ajatellaan Jyväskylästä.

KORJAUS 30.10.2020 klo 13.30: Jutussa luki virheellisesti, että Kuopio nousi 7. suurimmaksi kaupungiksi. Korjattu juttuun, että Kuopio nousi 8. suurimmaksi.

Kommentoi