Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bellanrannan hotellihanke, Kuopion poliisilaitoksen keskittämissuunnitelmat - Jouni Tossavainen ja Saara Hanhela kommentoivat viikon uutisia

Viikkosavon Viikko pinoon -palstalla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia.

Bellanrantaan aiotaan rakentaa hotelli ja urheiluhalli (SS 22.10.).

Jouni: Kannatettava hanke. Ja toivottavasti myös kannattava niin, että hotelli ei törötä horisontissa kuten Männistön hammas. Mistähän kulttuuripuolelle saataisiin yhtä hyvä mesenaatti kuin Raimo Sonninen? Urheilevan ruumiin jatkeena niin nuoren kuin vanhemman olisi hyvä teroittaa yläpäätään.

Saara: Tykkään paljon Bellanrannan meiningistä, olisi hienoa nähdä näiden projektien etenevän. Kuopiossa liikuntapaikkoja on kehitetty kovalla sykkeellä ja hyvillä tuloksilla jo useamman vuoden ajan. Tämä Bellanrannan uusi urheiluhalli toisi varmasti ratkaisun monelle lajille ja seuralle, jotka nyt kamppailevat tilahaasteiden kanssa.

Kuopio ohitti Lahden ja nousi 8. suurimmaksi kaupungiksi.

Jouni: Sen verran kuin Lahtea tunnen, asun mieluummin Kuopiossa. Perimmältään on kuitenkin kyse samasta keskittämisestä kuin pääkaupunkiseudulla, jonka paisumista savolainenkin osaa vastustaa.

Saara: Kuulinkin tästä vihiä aiemmin syksyllä, että näin näyttäisi tapahtuvan - upeaa! Itse uskon siihen, että Kuopion vetovoima alkaa nyt purra heihin, jotka koronan vuoksi ovat alkaneet tavoitella väljempää asumista luonnon äärellä. Kuopiossa parasta on, että meiltä löytyy vilkasta kaupunkikulttuuria ja maaseudun rauhaa samassa paketissa, tervetuloa kaikki uudet asukkaat!

Itä-Suomen poliisilaitos aikoo siirtää kenttähenkilöstön Juankoskelta ja Suonenjoelta Kuopioon.

Jouni: Tahra kilpeen tuli jo Helsingissä, kun poliisi käytti pippurisumutetta. Nyt kun poliisi keskittää munat yhteen koriin, tämä on samaa pippuria vähäväkisempien seutujen ihmisten naamalle.

Mistähän kulttuuripuolelle saataisiin yhtä hyvä mesenaatti kuin Raimo Sonninen? Jouni Tossavainen

Saara: Poliisiauton näkyminen katukuvassa on tärkeää ennaltaehkäisevää työtä, jolla on myös rauhoittava vaikutus. Poliisien rekrytointi pienemmille paikkakunnille tai syrjemmille seuduille on haastavaa, ehkä pitäisi ennemmin miettiä työkuvan monipuolistamista kuin joidenkin toimien supistamista? Ymmärtääkseni asia on vasta valmisteluvaiheessa, ja kuntien kanssa pidetään vielä neuvottelut.

Työryhmä esittää kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden muuttamista palkalliseksi - puheenjohtajalle 5000 euron kuukausipalkka (Viikkosavo 21.10.).

Jouni: Paljonko sitten maksetaan, kun kaikki maalaiset on keskitetty Business-Kuopioon, maamme 7. suurimpaan kaupunkiin? Kuukausipalkkaista virkamiestäkö demokratia kaipaa? ”Byrokraateilta puolet palkasta”, sanoisi Paavo Haavikko. Jos ei palkasta, niin kokouspalkkioista puolet pois tuollaiselta työryhmältä.

Saara: On ihan mahdotonta, että näin suuren kaupungin ykköspaikoilla olevat luottamushenkilöt käyvät saman aikaisesti kokopäivätyössä ja hoitavat näitä demokratian ja kaupungin kehittymisen kannalta tärkeitä tehtäviä. Jotta saamme näihin vaikutusvaltaisimpiin, haastaviin pesteihin parhaat osaajat, on palkka täysin perusteltua. Tämän kaltainen toimintatapa on käytössä jo monessa muussa kaupungissa, toivottavasti jatkossa myös Kuopiossa.

Viikon kommentaattorit: Kirjailija Jouni Tossavainen ja Kuopion Keskustan puheenjohtaja. Saara Hanhela.

Poliisiauton näkyminen katukuvassa on tärkeää ennaltaehkäisevää työtä.

Saara Hanhela