Olet vähän parempi ihminen kuin ihmiset keskimäärin, Toni Saksman?

Viikkosavon Viikon väitteet -sarjassa esitetään tolkuttomia väitteitä. Tällä kertaa väitteisiin vastaa KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

Toni Saksman on ollut KalPan toimitusjohtaja vuodesta 2013. Paula Pohjamo
Aija Pirinen

Aija Pirinen

Oikeasti olisit haaveillut urasta NHL:ssä, mutta huomasit jo varhain, että taitosi jäällä eivät riittäneet. Jouduit siis tyytymään kakkosvaihtoehtoon ja ryhtyä jääkiekkoseuran toimitusjohtajaksi.

Lapsuuden haave 5 vuoden iässä oli KalPan maalivahtina pelaaminen. Nykyiseen tehtävään olen ajautunut monen sattumukset kautta ja selväksi on viime vuosina käynyt että jatkossakin kannattaa pysyä toimiston puolella...

Lähelläsi työskennelleet eivät keksi sinusta juuri mitään pahaa sanottavaa. Olet vähän parempi ihminen kuin ihmiset keskimäärin.

Olen saanut työskennellä hienojen ihmisten kanssa ja nyt näyttää, että he ovat myös poikkeuksellisen kohteliaita.

Kiltin miehen habituksesta huolimatta nautit salaa jääkiekkoilijoiden rajuista taklauksista ja välienselvittelystä joskus jopa nyrkein.

Fyysinen peli ja taklaukset kuuluu jääkiekkoon ja ovat hieno osa peliä. Turha väkivalta ja ylilyönnit eivät kuulu peliin.

Olet niin pidetty pomo, että ihmettelet sitä välillä itsekin.

Taitaa tämäkin väite mennä alaisten hyvän kotikasvatuksen piikkiin

Olet tarkan markan mies. Pidät yksityiselämässäkin excel-tiedostoa jokaisesta maitotölkkiostoksestakin.

Työnantajan rahojen osalta olen tarkka ja kuluja seuraan tarkasti. Omissa kuluissa ei excel kuulu seurantavälineisiin ja rahaa tulee kyllä käytettyä omaan ja perheen hyvinvointiin.

KalPa on tuonut Kuopiolle runsaasti näkyvyyttä ja imagohyötyjä. Kuopio ei olisi yli 100 000 asukkaan kaupunki ilman KalPaa.

Pääsarjatason huippu-urheilu tuo Kuopiolle paljon positiivista näkyvyyttä ja viihdykettä asukkaille. Uskon, että nämä tekijät vaikuttavat myös asukasluvun kasvuun ja kehitykseen

Ennen KalPaa toimit Luja Yhtiöissä projektipäällikkönä tietojärjestelmäprojektissa ja Pretax Kuopio Oy:n toimitusjohtajana. Unelmasi on luoda samanlainen talousvaikuttajan ura kuin isälläsi Ossi Saksmanilla.

Isällä on ollut hieno ura liike-elämän parissa. Isän ammatilla on ollut vaikutusta omien opintojen suuntautumisessa, mutta oma ura on edennyt omia polkuja ja siellä tehdyt valinnat olen tehnyt oman kiinnostuksen mukaan.

Jääkiekkoseura Jokereiden pelaamisesta Valko-Venäjällä nousi iso loppukesästä kohu. Mielestäsi urheilua ja politiikkaa ei pitäisi sotkea keskenään.

Urheilu ja politiikka saisivat olla erillään. Toki rajansa tässäkin ja esimerkiksi tuo Valko-Venäjän tilanne on enemmän mielestäni ihmisoikeuskysymys ja ei urheilu niissä asioissa voi sulkea silmiään.

Sinua kuvaillaan analyyttiseksi, avoimeksi ja rauhalliseksi johtajaksi, joka osaa jakaa vastuuta. Todellisuudessa jaat vastuuta, koska silloin sinua ei kukaan voi syyttää mokista.

Olen onnistunut palkkaamaan itseäni fiksumpia ihmisiä alaisekseni ja silloin on helppo jakaa vastuuta. Pyrin tekemään itseni mahdollisimman tarpeettomaksi, mutta jos mokia sattuu kannan kyllä niistä aina koko organisaation osalta vastuun.

Salainen haaveesi on pyrkiä jonain päivänä Kuopion valtuustoon ja myöhemmin kansanedustajaksi. Moni puolue onkin jo kosiskellut sinua ehdokkaaksi vaaleihin.

Politiikkaan minua on kerran kysytty ja kieltäydyin kunniasta. Olen sitä mieltä, että omalle luonteelleni politiikassa päätöksenteko ja muutokset etenevät liian hitaasti, joten aika paljon pitää tapahtua jos minut joskus nähdään vaaleissa ehdolla.

KalPasta monella tulee ensimmäisenä mieleen Sami Kapanen. Samille pitäisi pystyttää mielestäsi patsas jäähallin edustalle.

Samin merkitys KalPalle on valtava eikä ilman hänen panosta seura olisi nykyisessä tilassaan. Itse kuitenkin vierastan patsaita tällaisissa asioissa, joten seuran puolesta kunnianosoitukset on hoidettu muilla tavoin.

Ihminen on onnellisimmillaan, kun saa lähteä sukulaismiesten kanssa jokasyksyiselle metsästysretkelle.

Metsästysretket ja luonnossa liikkuminen on hyvää vastapainoa toimistotyölle ja tykkään tehdä sitä mahdollisuuksien mukaan.

KalPan toimitusjohtajana saat kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin. Koet seurapiireissä pyörimisen kuitenkin pitkästyttävänä ja turhanpäiväisenä.

Saan kutsuja, mutta kun tilaisuuksia jää väliin on syy enemmän siinä että haluan antaa aikaa myös perheelle.

Kuka?

Toni Saksman

KalPan toimitusjohtaja

Perhe: Vaimo ja 3 lasta.

Koulutus: Tradenomi.

Harrastukset: metsästys, hiihto ja golf.

Keskustelu