Kuopiolaisen Tiian arkea seuraa lähes 30 000 henkilöä

Kuopiolaisella lääketieteen opiskelija Tiialla Suomalaisella on enemmän seuraajia Instagramissa kuin KalPalla ja KuPSilla.

Tiia Suomalainen asuu ja opiskelee lääketiedettä Kuopiossa, joka näkyy myös hänen kuvissaan ja päivityksissään. Pinja Suomalainen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Tänä päivänä sosiaalinen media on paikoin suurempi vaikutuskanava kuin perinteinen media ja se on myös yhä useamman työväline. Kanavista tällä hetkellä suurinta suosiota nauttii kuvapalvelu Instagram. Viikkosavo päätti hieman tutkailla ketkä ovat seuratuimpia kuopiolaisia Instagramissa.

Seuratuimmat kuopiolaiset jäävät kauas valtakunnallisesti suosituimmista julkkiksista, joilla on satoja tuhansia seuraajia, mutta kyllä kaupungista löytyy ihmisiä, joiden päivittäisiä puuhia seuraa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Ehdottomaan kärkijoukkoon tällä listalla kuuluu hiihtäjä Iivo Niskanen, jolla on palvelussa yli 69 000 seuraajaa. Muusikko Marco Hietala tulee kovaa vauhtia perässä yli 62 000 seuraajallaan. Seurattuja ovat myös urheilujoukkueet kuten KalPa, jonka Instagram-tiliä seuraa yli 22 000 käyttäjää ja KuPS, jonka tili kiinnostaa reilua 11 000 käyttäjää. Myös bändit kiinnostavat ja esimerkiksi metalliyhtye Turmion Kätilöiden tiliä seuraa yli 18 000 käyttäjää.

Näiden lisäksi löytyy joitakin yksityishenkilöitä sekä erilaisia sisustus- ja eläintilejä, joilla on paljon seuraajia.

Paljon seuraajia on myös 23-vuotiaalla lääketieteen opiskelija ja somevaikuttaja Tiia Suomalaisella. Suomalaisen @tiiavoitto-tiliä seuraa yhteensä lähes 30 000 käyttäjää ja Instagram onkin hänelle tällä hetkellä osa työtä.

– Markkinoin tileilläni erilaisia brändejä saaden siitä korvauksen. Päivitän Instagramia oikeastaan joka päivä ja vietän siellä aikaa useita tunteja päivässä. Eniten aikaa menee seuraajien yksityisviesteihin vastailuun. Yksi Instan parhaista puolista onkin vuorovaikuttaminen seuraajieni kanssa.

Suomalainen liittyi Instagramiin vuonna 2012 ja tilillä oli alusta asti jonkun verran seuraajia, sillä hän piti tuolloin suosittua hevosblogia, jonka seuraajat siirtyivät seuraamaan myös uutta Instagram-tiliä.

Minulla on seuraajia näin Suomen mittapuussa kuitenkin aika vähän.

– Siksi kasvu on ollut tasaisen nousevaa alusta asti. Suurin osa seuraajistani tulee muista somekanavista. Ennen blogista ja nykyään YouTubesta. Yleensä siirryn aina ainakin testimielessä uusiin trendaaviin somekanaviin. Nyt esimerkiksi käytän YouTuben ja Instagramin ohella uusinta trendaavaa somekanavaa TikTokkia.

@tiiavoitto-tilin lisäksi Suomalaisella on hänen lääketieteen opiskeluihinsa keskittyvä @tiiastudies-tili sekä hevostili @lillivoitto. Näiden lisäksi hänellä on YouTube-kanava Tiiavoitto, johon hän kuvaa tavallista arkeaan opiskelujuttujen ohella heppajutuilla höystettynä.

Suuri seuraajajoukko ei ahdista tai luo Suomalaiselle paineita, sillä hän on ollut sosiaalisessa mediassa 13-vuotiaasta lähtien ja näin ollen ihmisten kiinnostus häntä kohtaan tuntuu luonnolliselta.

– Koen myös, että minulla on seuraajia näin Suomen mittapuussa kuitenkin aika vähän ja suurin osa ei tiedä yhtään kuka olen. Ja siihen olen oikein tyytyväinen, sillä uskon, että sen takia olen säästynyt isoimmilta somen varjopuolilta kuten laajalta nettikiusaamiselta keskustelupalstoilla.

Instagram

Seuratuimpia kuopiolaistilejä

Iivo Niskanen yli 69 000 seuraajaa.

Marco Hietala yli 62 000 seuraajaa.

Turmion Kätilöt yli 18 000 seuraajaa.

Tiia Suominen yli 28 000 seuraajaa.

KalPa Hockey yli 22 000 seuraajaa.

KuPS yli 11 000 seuraajaa.

Kuopion kaupunki yli 10 000 seuraajaa.

Keskustelu