Kuopiossa piti tänä vuonna järjestää kolmeviikkoiset joulumarkkinat – korona sotki suunnitelmat

"Koko systeemin jatko on vaakalaudalla", sanoo muun muassa kansainvälisiä suurmarkkinoita järjestävän TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen Ari Kallas.

Koronan vuoksi Kuopiossa ei nähdä perinteisiä joulukauden avajaisia. Joulutunnelmaa tuo tänään torille tuotava joulukuusi ja jouluiset valot. Arkistokuva: Olli Herranen
Aija Pirinen

Aija Pirinen

Tänä jouluna Kuopiossa piti nähdä uusi suurtapahtuma, kolme viikkoa kestävät kansainväliset joulumarkkinat. Tapahtuma oli tarkoitus vakiinnuttaa jokavuotiseksi. Korona on vaikuttanut tähänkin, eikä joulumarkkinoita järjestetä.

– Tilanne on täysin jäissä, toteaa markkinoita suunnitellut Ari Kallas TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus Oy:stä.

Hän sanoo, että vielä alkuvuodesta suunnittelu oli hyvällä mallilla. Kuopion kaupunki oli lähdössä mukaan tukemaan hanketta ja myös kiinnostuneita yrittäjiä oli ilmoittautunut mukaan. Maaliskuun koronarajoitusten jälkeen järjestäjät joutuivat toteamaan, ettei ole edellytyksiä jatkaa suunnittelua.

– Koko systeemimme jatko on täysin vaakalaudalla. Tällä hetkellä on menossa armoton pudotuspeli pienten ja keskisuurten yritysten jatkon suhteen. Markkina-alalla kaikki ovat täysin henkitoreissaan. Keski-Euroopassa on paljon maita, missä ei voida järjestää minkäänlaisia markkinoita, Kallas huokaa.

TMK järjestää loppuvuodesta muutaman pienimuotoisen joulutorin Etelä-Suomessa. Kaikki sisähalleihin suunnitellut tapahtumat on peruttu.

– Kuopion alueella emme tänä vuonna järjestä tapahtumia. Ja koko tulevaisuus on täysin vaakalaudalla.

Pienimuotoista joulutunnelmaa Kuopion torille kuitenkin pyritään järjestämään. Keskiviikkona 11.11. torille tuodaan perinteinen joulukuusi. Perinteisiä Kuopion joulukauden avajaisia ei tänä vuonna järjestetä, mutta niiden tilalle on tulossa joulun avajaisviikko Kuopion keskustaan 21.11. – 27.11.

Se pitää sisällään muun muassa tonttuoviseikkailun ja muuta jouluista ohjelmaa. Myös Puijolla on lapsille tarjolla tonttuseikkailu.

Kommentoi