Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paras tapa tehdä vaikutus ihmisiin on laulaa karaokessa menevä biisi, Jukka Koponen?

Viikkosavon Viikon väitteet -sarjassa esitetään tolkuttomia väittämiä. Tällä kertaa väitteisiin vastaa pelastusjohtaja Jukka Koponen.

Sinua pidetään rauhallisena, säntillisenä, vakuuttavana ja asiakeskeisenä johtajana. Olet siis tyypillinen diplomi-insinööri.

Kuulostaa tutulta. Töissä yksi perustehtäväni on mahdollistaa henkilöstölle tehtäviensä hoitaminen mahdollisimman hyvin sekä organisaation luotettavuuden ja tehokkuuden ylläpitäminen.

Jotkut kanssasi työskentelevät kuvaavat sinua karismaattiseksi. Hakeuduit alalle osin siksi, sillä tiedät pelastustoimen virkapukujen lisäävät karismaa.

Puku miehen tekee, mutta tätä toimialaa voisi kuvailla lähinnä kutsumusammattien sarjaan kuuluvaksi. Aiemmin olen työskennellyt myös yksityisellä sektorilla ihan siviilivaatteissa.

Sinulla on Twitterissä 223 seuraajaa, mutta itse seuraat vain yhtä tahoa, eli Pohjois-Savon pelastuslaitosta. Et ole vielä löytänyt Twitteristä yhtään riittävän kiinnostavaa ihmistä, ketä seurata.

Olen vieraillut Twitterissä harvakseltaan. Siellä on paljon kiinnostavia ihmisiä, joten pitääpä laittaa oman porukan lisäksi muutakin seurantaa päälle.

Toimit ennen nykyistä tehtävääsi Pohjois-Savon pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkönä. Yksityiselämässäsikin pyrit hallitsemaan riskejä pelaamalla kaiken varman päälle ja tekemällä varasuunnitelmia.

Kyllä yksityiselämässäkin täytyy säilyttää tietty vakaus ja perusturvallisuus. Pieniä riskejäkin on tullut otettua, esimerkiksi maa- ja metsätilan ostaminen ilman vaimon ja tyttären lupaa. Riskienhallintaan kuuluu myös positiivisten mahdollisuuksien hyödyntäminen.

Tiedät kokemuksesta, että paras tapa tehdä vaikutus ihmisiin on välillä räväyttää ja laulaa karaokessa menevä biisi.

Laulaminen tekee hyvää (ainakin itselle). Siinä rentoutuu ja samalla ehkäistään stressiä. Kappalevalinta osuu yleensä iskelmä- ja popmusiikkiin, mutta joskus myös heviballadia.

Sinua kuvaillaan monipuoliseksi osaajaksi, joka ymmärtää substanssin lisäksi taloutta, hallintoa ja henkilöstöasioista. Sinusta tulisi kelpo kaupunginjohtajakin.

Epäilemättä, mutta kyllä nykyinenkin maakunnallisen laitoksen johtaminen tarjoaa haasteita ja mielenkiintoisia tehtäviä.

Olet itse säntillinen, etkä koskaan tule myöhässä tapaamisiin. Et siedä alaisiltakaan laiskottelua tai lepsuilua .

Jep, töissä hommat pitää hoitaa asianmukaisesti ja viivytyksettä. Kotielämässä olen ollut vaimon mukaan joskus myöhässä.

Koronaviruksen vuoksi monilla työpaikoilla on siirrytty tekemään etätöitä. Itse et ole innostunut etätyökulttuurin lisääntymisestä, sillä työpaikalla työntekijät ovat paremmin johdon valvottavissa.

Pelastuslaitoksellakin hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä on suosituksen mukaisesti etätöissä. Etätyö ei kuitenkaan sovellu kiireellisten ja hälytysluonteisten tehtävien hoitamiseen, joten kyseinen henkilöstö työskentelee maakunnan 29 pelastusasemalla.

Pidät itsesi hyvässä kunnossa, sillä haluat olla myös fyysinen esikuva alaisillesi.

Hallinnollisissakin tehtävissä pitää huolehtia oman toimintakyvyn ylläpitämisestä.

Ihminen on onnellisimmillaan, kun saa hikoilla kunnolla rankametsässä.

Metsänhoitotyöt ovat todella hyvää hyötyliikuntaa ja lisäävät hyvinvointia.