Korona vaikuttanut myös erotiikka-alaan - "Nykyään moni asiakas haluaa hieronnan kumihanskoilla"

Matkustusrajoitukset ja etätyö kurittavat striptease-paikkoja. Kuopioon avataan kuitenkin keväällä uusi seksivälinemyymälä.

Kuvituskuva. Markus Henttonen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Korona-aika on tuplannut seksivälineiden verkkokaupan tänä vuonna. Sen sijaan kivijalassa sijaitseviin erotiikkaliikkeisiin ja striptease -paikkoihin sekä niiden asiakasmääriin pandemia on vaikuttanut vaihtelevasti. Esimerkiksi Puijonkadulla sijainnut erotiikkaliike Hot Lips on kuluneen vuoden aikana kadonnut katukuvasta.

Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä sijaitsevan Hot Girls -ketjun toimitusjohtaja Laura Rantaeskola kertoo, että Kuopiossa päivittäiset esiintyjät on koronan takia jouduttu vähentämään kahdesta yhteen. Ovet kuitenkin ovat olleet auki normaaliin tapaan.

– Pitkänmatkan esiintyjiä on nyt jouduttu jättämään pois, koska se ei ole tällä hetkellä kannattavaa. Ennen koronaa meillä oli parhaimpina päivinä Kuopiossakin kaksi esiintyjää, nyt on vain yksi. Esiintyjissä ei siis ole tällä hetkellä niin paljon vaihtelevuutta.

Yritys tarjoaa privaatisti striptease-esityksiä, erilaisia eroottisia ohjelmapalveluita sekä eroottista hierontaa. Rantaeskola sanoo, että korona kolahti koviten Helsingin toimipisteeseen keväällä. Muissa kaupungeissa kuten Kuopiossa asiakkaat ovat vähentyneet, mutta eivät kaikonneet kokonaan.

– Joka paikassa on huomattavissa esimerkiksi se, etteivät asiakkaat uskalla ottaa hierontaa samalla tavalla kuin ennen tai se halutaan tehtävän kumihanskat kädessä. Esityksiä kyllä tullaan katsomaan. Olemme panostaneet hygieniaan. Tytöt siivoavat pisteet päivittäin ja minä käyn pari kertaa kuukaudessa tekemässä isomman siivouksen ja käsidesiä on luonnollisesti tarjolla sekä pidetään turvavälit.

Myös matkustusrajoitukset, tapahtumien häviäminen ja etätyö näkyvät asiakkaissa. Ennen Kuopion liikkeellä oli kiirettä erityisesti KalPan pelien aikaan. Nyt näitä asiakkaita ei näy, kun pelejäkään ei ole ollut normaaliin tapaan tai niitä ei uskalleta mennä katsomaan.

Somen kautta olemme löytäneet nuorempia, 18–20-vuotiaita asiakkaita.

– Tuntuu, että turistit ovat hävinneet joka paikasta. Enää ei ole esimerkiksi työn puolesta matkustavia, jotka ovat käyneet asiakkaina. Ihmiset eivät vain liiku. Samoin myös ruokatauolla käyvät asiakkaat ovat kaikonneet. Varmaan siksi, että monella ei ole töitä tai niitä tehdään nyt täysin kotona.

Tietyt vakiokävijät, jotka ovat pääsääntöisesti keski-ikäisiä miehiä, ovat asioineet läpi pandemian. Sosiaalisen median markkinoinnin myötä asiakaskunta on myös hieman nuorentunut.

– Somen kautta olemme löytäneet nuorempia, 18–20-vuotiaita asiakkaita. Monelle yksinäiselle tämä meidän palvelun käyttö on yhä edelleen myös se ainut paikka, jossa saa juttuseuraa ja siitä vähäisestä ihmiskontaktista ei ole haluttu luopua.

Rantaeskola muistuttaa, että vaikka netti on pullollaan erotiikkaa ja välineitä, ei se korvaa fyysistä ihmistä tai konkreettista kosketusta. Siksi alalla on usko tulevaan, ja yritys aikookin avata uusia toimipisteitä Suomeen ja ensi keväänä Kuopion toimipisteen yhteyteen aukeaa myös seksivälinekauppa.

– Niitä kysytään päivittäin. Vaikka meillä on ovessa lappu, että välineitä saa vasta keväällä, ihmiset tulevat sisälle asti kysymään. Moni haluaa yhä hypistellä välineitä käsin ja livenä ennen ostopäätöstä. Välinemyymälän sisäänkäynti voisi tulla Tulliportinkadun puolelle eli sinne tultaisiin eri ovesta kuin esitys- ja hierontapalveluihin.

Seksivälineet

Kauppa räjähti

Koronavirusepidemian myötä lisääntynyt kotiaika on räjäyttänyt suomalaisen seksivälinekaupan ja erityisesti verkkokaupat kuten Kaalimato, tekevät ennätystiliä.

Helsingin Sanomien mukaan eniten Kaalimadon tuotteita tilataan väkilukuun suhteutettuna Pirkkalassa.

Kaalimadolla parhaiten kaupaksi käyvät liukuvoiteet.

Kommentoi