Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopio Tanssii ja soin toiminnanjohtaja vaihtuu, PeeÄssä uusii Prisman – Upi Heinonen ja Sirpa Karppi kommentoivat viikon uutisia

Viikkosavon Viikko pinoon -palstalla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Tällä viikolla kommentaattoreina ovat kuopiolainen yrityskummi ja Kuopion Yrittäjien entinen puheenjohtaja Upi Heinonen ja K-kauppias ja Kuopion yrittäjien nykyinen puheenjohtaja Sirpa Karppi.

Kuopio Tanssii ja soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen jää pian eläkkeelle – seuraajan etsintä alkaa.

Upi: Anna on tehnyt pitkän ja menestyksekkään työrupeaman ja hänelle on kertynyt valtavasti hiljaista tietoa ja kontakteja. Vetäjän vaihdossa on tärkeää saada tämä pääoma siirretyksi seuraajalle. Älkää siis ottako esimerkkiä USA:sta, jossa Trumppi jarruttaa vaihdosta typerillä tempuillaan. Uuden vetäjän valinnassa toivoisi avoimuutta ja että löytyy riittävän hyvä jatkaja isoihin saappaisiin.

Sirpa: On ollut ilo voida lämpimin miettein seurata läheltä ystäväni Annan siirtymistä ”kokopäiväiseksi saunanlämmittäjäksi” näin loistavan ja menestyksekkään uran jälkeen. Uskon, että saamme paljon kovan luokan hakijoita tehtävään, joka on yksi Kuopion tärkeimmistä näköalapaikoista. On mainiota, että Anna pääsee perehdyttämään seuraajansa hyvin, koska tehtävän hoitaminen on vaativa moni tavoin.

Savon Yrittäjien kysely: Joka kolmas yrittäjä suhtautuu epävarmasti yrityksensä selviämiseen koronakriisistä.

Upi: On tärkeää, että yli tämän korona-ajan - ”bridge over trouble water” - tuetaan yrityksiä rahallisesti ja myös henkisesti. Varaa ei ole yhteenkään konkurssiin. Valtio on toiminut oikean suuntaisesti, mutta aivan liian hitaasti – tästä Lapin yrittäjien ahdinko on hyvä esimerkki. Tukea ja apua tulisi koordinoida tehon varmistamiseksi ja yrittäjäjärjestö voisi olla koordinoiva taho.

Sirpa: Korona on koetellut yrittäjäkenttää hyvin kirjavasti. Ravintola- ja matkailuala sekä tapahtumanjärjestäjät ovat joutuneet kovimmin liikevaihtonsa pudottaneiden joukkoon ja todellakin monessa yrityksessä käydään kamppailua selviämisestä. Kuten liike-elämässä muutoinkin, onneksi myös koronan myötä liikevaihtoaan kasvattaneita on jäsenistössämme.

Tämän vuoden Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaina ovat Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Anne Hänninen, Petra Rautiainen, Juha Rautio ja Jouni Tossavainen.

Upi: Tällaiset kilpailut ovat tärkeä keino myös kirjallisuuden esillä pitämiseksi ja mahdollisesti lukuinnostuksen lisäämiseksi. Oma lukunsa on kuinka kirjat valikoituvat kisaan ja kuinka paras valitaan. Voittajan valinta on kova luku-urakka ja toivoa sopii, että ”paras” voittaa. Valitsijoiden henkilökohtaiset mieltymykset ja maku tietysti vaikuttavat.

Varaa ei ole yhteenkään konkurssiin.

Upi Heinonen

Sirpa: Mainiota, että kaupungissamme tuetaan kulttuuria sen eri muodoissa. Savolaisten kirjailijoiden esiin nostaminen on mainio tapa palkita onnistumisista. Itse en ole vielä lukenut yhtään noista teoksista, mutta uskonpa joulupukin tuovan jonkun noista kirjoista pyhälukemisekseni.

Osuuskauppa PeeÄssä uusii Kuopion Prisman – investointi yhteensä noin 35 miljoonaa.

Upi: Ensi ajatus oli, että eikö vanha ole ihan riittävä ja pienellä pintaremontilla ehostettava, jos siihen on tarvis. Megainvestoinnit ovat näyttäviä ja ylittävät uutiskynnyksiä, mutta järkevyys ja vaihtoehtoinen panoksen käyttö tulisi aina punnita. Koskaan ei voi liikaa panostaa työntekijöiden henkisiin voimavaroihin ja osaamiseen. Tärkeää toki on PeeÄssän jatkuva menestys, sillä osin sen varassa on lukuisien pienten alueen tavarantoimittajien leipä.

Sirpa: Onhan se hyvä, että palvelut paranevat asiakkaille. Tämän mittaluokan investoinneilla syntyy seudulle pitovoimaa. Aina me myös alueellisesti vahvistutaan, kun investoidaan ja kohennetaan paikkoja kuntoon.

Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna etänä

Upi: Jännä nähdä kuinka toteutetaan ja kuinka juhlavuus ja arvokkuus välittyy median kautta katsojille. Hyvää on, että nyt koko kansa pääsee osallistumaan juhliin eikä vain pieni eliitti. Toinen hyvä puoli on, että varmaan rahaa säästyy. Kokemus tämäkin ja toivon mukaan kertaluonteinen.

Sirpa: Saattaa olla, että saamme seurata telkkarista vallan mainiota lähetystä linnan juhlista. Itse en ole kovin innokas lähes kahden tuhannen ihmisen kättelyiden seuraaja koskaan ollut, joten voin kuvitella että tänä vuonna tämän, mielestäni tylsän, osuuden lyhentäminen pidentää ohjelmallista osuutta. Uutisen mukaan saamme seurata lähetystä Linnasta ja näemme myös aluelähetyksiä sekä suorana että nauhalta, joten suurella mielenkiinnolla odotan.

Mainiota, että kaupungissamme tuetaan kulttuuria.

Sirpa Karppi