Viikkosavon Aija Pirinen Julkisen sanan neuvostoon

Aija Pirinen aloitti Kuopion Kaupunkilehden päätoimittajana vuonna 2010 ja Viikkosavon päätoimittajana vuonna 2014. Kuopion Kaupunkilehti siirtyi koronan vuoksi pöytälaatikkoon syksyllä 2020. Minna Lyytinen

Toimitus

Viikkosavon päätoimittaja Aija Pirinen on valittu Julkisen sanan neuvoston (JSN) jäseneksi kaudelle 2021–2023.

Pirinen aloittaa neuvostossa Uutismedian liiton (ent. Sanomalehtien liitto) edustajana. Pirisen varajäseneksi valittiin Kalajokiseudun päätoimittaja Hanna Parhaniemi.

JSN:n kannatusyhdistyksen syyskokous päätti valinnoista syyskokouksessa 24.11.2020.

Savon Media Oy:n Pirinen on toiminut neuvoston varajäsenenä vuodesta 2018. Hän edustaa neuvostossa kaupunkilehtiä. KPK Yhtiöt Oyj:n Parhaniemi edustaa paikallislehtiä.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden, kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. JSN ei ole tuomioistuin eikä se käytä julkista valtaa. Sen päätöksiä seurataan silti tarkoin. Neuvostossa on 13 jäsentä ja puheenjohtaja. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta.

Suomen kaupunkilehtien päätoimittajayhdistys palkitsi Pirisen vuonna 2018 kaupunkilehtien Vuoden päätoimittajana. Kuopion Kaupunkilehti palkittiin vuosina 2017, 2018 ja 2019 Vuoden parhaana kaupunkilehtenä. Myös Viikkosavo on sijoittunut useana vuotena Sanomalehtien liiton järjestämässä kaupunkilehtikisassa 10 kärkeen. Viikkosavo on vuonna 1878 perustetun Savo-lehden jatkaja.

Kommentoi