Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinulla on hämmästyttävä taito tehdä tosi pitkiä Power Point -esityksiä, Kirsi Soininen?

Viikkosavon Viikon väitteet -sarjassa esitetään tolkuttomia väitteitä. Tällä kertaa väitteisiin vastaa Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

Olet usein hyvällä tuulella. Se johtuu siitä, että sinulla on töissä kahvikuppi, jossa on hauska kuva veljestäsi.

Sekin auttaa, että on kaksi hauskaa veljeä, kahvia ja kiinnostava työ. Lisäksi minulla on muita huipputyyppejä ympärilläni ja leikkisä luonne.

Sinulla on aina monta rautaa tulessa ja innostut helposti uusista projekteista, joten työmääräsi kasvaa välillä ylenpalttiseksi. Joskus unohdat, että päivässä on vain 24 tuntia.

Maailma on täynnä kiinnostavia asioita, opettelen kuitenkin erottelemaan olennaisuudet ja keskittymään olennaiseen sekä huilaamaan. Muuten ei pysy luovana. Työmäärä kasaantuu välillä kovaksi, mutta täytyy olla aikaa myös ajatella.

Olet niin taitava innostamaan muita, että saisit halutessasi ihmiset innostumaan vaikka heikoille jäille.

Hui mikä väite. Toivottavasti innostan vain hyviin asioihin.

Välillä koet, että hidastahtinen ja byrokraattinen kuntatyö on kaukana omasta luontaisesta persoonastasi.

Tämä yhdistelmä onkin mainiota – kuinka tehdä muutosta hyvin erilaisessa organisaatiossa. Koen, että kuntatyö on kestävyyslaji, paljon vaativampi ja kokonaisvaltaisempi kuin yksityisellä puolella. Kymmenen vuoden jälkeen koen, että istun tähän organisaatioon ihan hyvin, aluksi hieman Liisa Ihmemaassa.

Sinulla on hämmästyttävä taito tehdä tosi pitkiä Power Point -esityksiä.

Todellakin pitkiä ja hämmentävän nopeasti. Rakkaat työkaverini ovat uhanneet poistaa ohjelman koneeltani.

Esitit Kuopio tanssii ja soin tapahtumassa lokakuussa yllätystanssinumeron taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun kanssa. Olit siitä innoissasi ja seuraava haaveesi on saada kutsu Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan.

Ilta oli ihana ja oli upeaa tanssia Rikun kanssa. Tanssia harrastaisin mielelläni enemmänkin, mutta mieluummin vain yksityisesti.

Sinulla on tapana piirtää kaikki asiat kaavakuviksi ja piirtelet fläppitaululle ja muistikirjaan kaikennäköisiä nuolia ja laatikoita. Sinulla on pakkomielle päästä toteuttamaan kuvataiteellista puoltasi aina kun siihen tulee mahdollisuus.

Todellakin. Kuvitin myös aikoinaan yliopistossa laskentatoimen luennolla kaiken. Piirsin myös lapsuudessa kotimme seinään. Tämä on sukuvika.

Kaupungin markkinoinnissa kulttuurilaitoksilla ja urheiluseuroilla on iso merkitys. Jos näistä toinen pitäisi nostaa korkeammalle, valitsisit kulttuurin.

En valitsisi. Kummallakin on suuri rooli Kuopion imagon rakentajana. Kohderyhmä ratkaisee kumpi asia on itselle läheisempi ja monelle kumpikin on sitä. Ei nämä ole vastakkaisia, vaan asioita, jotka saavat sydämen laulamaan.

Ihminen on onnellisimmillaan saadessaan maalata ikoneita.

Aika lähellä jotain olennaista silloin on. Ikoneita en varsinaisesti osaa maalata, mutta omanlaisiani ikonimaisia kuvia. Maalaaminen on lähellä meditaatiota. Elämä, jonka saa viettää taiteen parissa, on hyvä elämä, minulle.

Paras tapa tehdä vaikutus ihmisiin on laulaa välillä Juicea – joko karaokessa tai töissä ilman säestystä.

Todellakin, laulaminen rentouttaa ja ilahduttaa vähintään itseäni. Meillä on onneksi innokkaita ja taitavia laulajia työkavereissa, joten ääntä lähtee. Jopa ilman säestystä.

Et voi sietää sitä, jos ihmiset puhuvat negatiivisista asioista. Itse puhuisit mieluiten vain hyvistä, kauniista ja iloisista asioita.

Koen olevani varsin realistinen ihminen, mutta positiivisella elämänasenteella varustettu. Haen mieluummin ratkaisuja kuin jumiudun ongelmiin. Elämään kuuluu kumpikin puoli.

Kuusivuotiskautesi Kuopio Tanssii ja soin puheenjohtajana päättyy tämän vuoden loppuun. Koet siitä jo nyt luopumisen tuskaa.

Haikeus kuuluu luopumiseen. Olen erittäin kiitollinen kaudestani, oppimistani asioista, viisaista ihmisistä, joiden kanssa olen saanut työskennellä. Hallituksella on lähinnä mahdollistajan ja tukijan rooli. Uskon, että uuden pj:n avulla avautuu jälleen uutta. Puheenjohtaja voi lähteä festivaalista, mutta Tanssii ja soi ei puheenjohtajasta. Annan kanssa naurettiin, että siirrymme talkoolaisiksi.

Kuopio nousi tänä syksynä 8. suurimmaksi kaupungiksi ja ylitti Lahden. Suunnittelet parhaillaan kuumeisesti, millaisilla markkinointitoimilla Kuopio nousisi asukasluvussa Jyväskylän ohi.

Olisipa mainiota kun pystyisimme yhdistämään voimiamme Jyväskylän, Kuopion ja Joensuun kesken. Kolme elämänlaadultaan vahvaa yliopistokaupunkia peräjälkeen kuin Orionin vyö tähtitaivaalla. Sopiva vastavoima eteläiselle vetovoimalle.

Maalaat kauniita joulupalloja, joiden teon aloitat usein jo juhannukselta. Mitä korkeampi on stressikäyräsi, sitä enemmän kotipihasi ateljeessa valmistuu joulupalloja.

Haikailen jo isomman piharakennuksen perään, varsinainen pallomeri välillä vastassa. Maalaaminen on mitä parasta palautumista kaikesta. Ajatukset virtaavat vapaana. Pallojen maalaaminen lähti liikkeelle vähän surullisestakin hetkestä, mutta sitä on harrastettu monessa eri yhteydessä eri kokoonpanoilla. Suosittelen kokeilemaan, todellista taideterapiaa!

Käyt ilmajoogassa, jotta oppisit katsomaan maailmaa vähän eri kantista.

Sitäkin, pää alaspäin maailma näyttää aika vinhalta. Lisäksi liinan sisällä on tosi rentouttavaa ja hyvä olla. Suosittelen kokeilemaan.