Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisten kannatus nousussa, Britannia aloittaa koronarokotukset – Vesa Linnanmäki ja Elena Chiksoeva kommentoivat viikon uutisia

Viikkosavon Viikko pinoon -sarjassa vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Tällä viikolla kommentaattoreina ovat keskustan kaupunginvaltuutettu Vesa Linnanmäki ja kokoomuksen varavaltuutettu Elena Chiksoeva.

Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet kiellettiin koko Itä-Suomessa kuukauden ajaksi

Vesa: Rajoitukset ovat osa epidemian kurissa pitämistä. Nyt meidän on tärkeä tsempata toisiamme. Presidentti Niinistön sanoin: Kevät jaksettiin, jaksetaan nytkin.

Elena: Paheneva koronatilanne Suomessa toki huolestuttaa. Pohjois-Savossa on tilanne kuitenkin vielä rauhallinen. Harmittaa kovasti teatteriesitysten, tapahtumien ja urheilukilpailujen puolesta. Turvatoimien noudattaminen ja ihmisten käyttäytyminen on olennainen osa.

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset nousi SDP:n ohi suosituimmaksi puolueeksi.

Vesa: Perussuomalaisten gallupmenestys ei tule yllätyksenä. Puolue toimii tehokkaasti mm. sosiaalisessa mediassa. Mikäli kannatus realisoituu myös vaaleissa, toivon, että heiltä löytyy toimivia ratkaisuehdotuksia myös kuntatalouden haasteisiin.

Elena: Kunhan puolueen ajatusmaailmassa olisi enemmän realistista todellisuutta. Erilaisia näkökulmia on kunnioitettava. Jos kuitenkin perehtyisi asioihin syvemmin, niin näkemykset eivät jäisi pintapuolisiksi. Kokonaisuuden näkeminen on viisautta.

Savo-Karjalan Liha äänestettiin Kuopion Parasta palvelua -kilpailun voittajaksi.

Vesa: Koististen perheyritys on palkintonsa ansainnut. Palvelu on liikkeessä aina ystävällistä ja asiantuntevaa. Hienoa, että palkinnon saa yritys, joka tukee myös kotimaista tuotantoa.

Harmittaa teatteriesitysten, tapahtumien ja urheilukilpailujen puolesta.

Elena Chiksoeva

Elena: Lämpimät onnittelut kuopiolaiselle perheyrityksille ja sen tiimille! Kun tekee työtä sydämellä, asiakkaat huomaavat sen. Hieno kilpailu, joka kehittää yrityksien palvelun laatua ja nostaa palvelualan arvoa.

Britannia aloittaa koronarokotukset jo lähipäivinä.

Vesa: Tämä on erinomainen uutinen! Nyt alkaa näyttämään siltä, että tauti voidaan saada Suomessakin selätettyä kesään mennessä. Edelleen on tärkeää huolehtia myös siitä, että yrityksetkin pysyvät pystyssä vielä jäljellä olevankin ajanjakson.

Elena: Olisiko se valoa tunnelin päässä... On tärkeää suojata erityisesti riskiryhmään kuuluvia. Rokotteiden ansioista maailmasta ovat hävinneet monet taudit. Jokainen varmaan haluaisi luottaa siihen, että tieteelliset tutkimukset olivat hyvin perusteellisia, sekä haittavaikutuksien riskit ovat minimoitu.

Kuntien imago -tutkimus: Kuopio sijoittui monella mittarilla Suomen kolmen parhaan kaupungin joukkoon.

Vesa: Onnea Kuopio! Tutkimus osoittaa, että kaupungissa on tehty monia asioita oikein. Yritysten toimintaedellytyksiin on tärkeää panostaa jatkossakin. Yritykset luovat työpaikkoja ja sillä on suora vaikutus myös palvelutasoon, jota kaupunki pystyy ylläpitämään.

Elena: Mahtavaa, rakas Kuopio! Kuopio on viihtyisä asuinpaikka, aktiivinen ja kasvava kunta. Se on myös yrittäjämyönteinen ja lapsiystävällinen kaupunki. Kuopiossa on ilo asua! Kehitetään edelleen kaupunkia yhdessä!

Nyt alkaa näyttämään siltä, että tauti voidaan saada Suomessakin selätettyä kesään mennessä.

Vesa Linnanmäki

Viikon kommentaattori: Vesa Linnanmäki on keskustan kaupunginvaltuutettu. Elena Chiksoeva on kokoomuksen varavaltuutettu.