Lämmin joulu lemmikeille -keräyksellä halutaan tuoda jouluiloa myös vähävaraisten perheiden lemmikeille - osallistumaan ehtii tiistaihin saakka

Savonian restonomiopiskelijat keräävät ruokaa ja tarvikkeita vähävaraisten perheiden lemmikeille.

Myös lemmikit ansaitsevat mukavan joulun. Sanni Hakkarainen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kuopiossa on vielä ensi viikon tiistaihin saakka käynnissä hyväntekeväisyyskeräys vähävaraisten kotien lemmikeille. Savonian restonomiopiskelijoiden ja sosiaalihuollon organisoimassa Lämmin joulu lemmikille -keräyksessä kerätään ruokaa ja muita tuotteita perheiden lemmikeille. Ideana on muistaa vähävaraisten kotien lemmikkejä ja taata karvakavereillekin mukava joulu.

– Keräykseen voi osallistua kolmessa eri keräyspisteessä. K-Market Pirtissä, Pienessä eläinkaupassa Pallokadulla ja Lemmikki Oy Eläinruokatehtaalla. Näistä paikoista löytyy jouluoksa, johon on kiinnitetty erilaisia lappuja. Lapuissa lukee esimerkiksi: Koiralle ruokaa, kissalle kissanhiekkaa, kertoo keräyksen somevastaava ja opiskelija Jonna Ikäheimo.

Keräykseen voi osallistua valitsemalla lemmikkitarvikkeen tai ruoan, maksamalla tuotteen kassalle ja jättämällä sen jouluoksan vieressä olevaan pussiin. Asiakas voi myös tuoda muualta ostettuja tuotteita keräyspisteeseen, kunhan ne vain ovat uusia ja avaamattomia pakkauksia.

– Voi siis lahjoittaa mitä vain uutta lemmikkitarviketta ja ruokaa.

Hyväntekeväisyyskeräys päättyy 15.12. jolloin restonomiopiskelijat käyvät hakemassa viimeiset lahjoitukset toimipaikoista, pakkaavat tuotteet lahjapapereihin tai -pusseihin ja toimittavat ne aikuissosiaalityölle.

– Ja he taas toimittavat lahjoitukset eteenpäin asiakkailleen.

Keräykseen voi osallistua kolmessa eri keräyspisteessä.

Jonna Ikäheimo

Ikäheimo kertoo idean lähteneen Viikkosavossa olleesta jutusta, jossa toivottiin vähävaraisten lemmikeille jouluruokailua. Jutun oli bongannut Savonian koulutusvastuujohtaja Kaija Sääski, joka vei idean matkailu- ravitsemisalan ja liiketalouden lehtori Merja Vehviläiselle.

– Merja pohti, että ruokailu on mahdoton, sillä koirilla voi olla erilaisia ruokavalioita ja vaikkapa allergioita. Syntyi ajatus keräyksestä, joka olisi samaa mallia kuin Joulupuu-keräys lapsille. Opinnäytetyöseminaari oli alkamassa ja Merja ehdotti aihetta suoraan opiskelija Marjut Holmströmille, sillä tiesi Marjutin koiraihmiseksi. Marjut tarttui aiheeseen ja siitä se lähti. Mukaan pyydettiin sosiaalihuolto, sillä emme itse kokeneet, että voisimme jakaa keräyksen tuottoja luotettavasti. Tämä oli mahtava valinta. Nyt opinnäytetyö on valmis ja keräys jatkuu. Tavoitteena on kasvattaa keräystä ensi vuonna ja saada mukaan uusia yrittäjiä.

Kommentoi