Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion kaupunginvaltuuston kokous tulkataan ensimmäistä kertaa viittomakielelle

Kuopion kaupunginvaltuusto pitää vuoden viimeisen kokouksensa ja samalla kaupungin talousarvion päätöskokouksen maanantaina 14.12. kello 18. Kokouksessa kokeillaan ensimmäistä kertaa viittomakielistä tulkkausta suorana.

– Haluamme tarjota kaupungin päätöksistä mahdollisimman kattavasti tietoa kaikille kuntalaisille ja nyt siis ensimmäistä kertaa kokeilemme tulkkausta suorassa lähetyksessä, kaupungin viestintäpäällikkö Raija Korhonen kertoo sähköpostitse.

Valtuuston kokous järjestetään Teams-kokouksena ja valtuutetut osallistuvat kokoukseen pääasiassa etäyhteyksillä. Kuntalaiset voivat seurata kokousta suorana osoitteessa: http://valtuustosali.kuopio.fi/

Kaupunginvaltuuston kokoustallenteeseen 9.11.2020 on jo lisätty tekstitys jälkikäteen ja jatkossa kaikki valtuuston kokoustallenteet tullaan tekstittämään. Tallenteet ovat katsottavissa verkosta.

Viittomakielen tulkkaus on yleistynyt tänä vuonna monissa tilaisuuksissa. Esimerkiksi hallituksen koronainfoissa on keväästä lähtien ollut viittomakielen tulkkaus.