Lippumäen tekojääradalla kiistoja, Helsingin koronapotilaita hoitoon Kuopioon - Oskari Uotinen ja Sointu Nieminen kommentoivat viikon uutisia

Viikko pinoon -palstalla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Tällä viikolla kommentaattoreina ovat InFlow-yrityksen kouluttaja-konsultti ja yrittäjä Oskari Uotinen sekä Tulkkaus Visio Oy:n tulkki-yrittäjä Sointu Nieminen.

Osa Helsingin seudun koronapotilaista siirretään hoitoon Kuopioon.

Oskari: Maakunnat nousevat arvoon arvaamattomaan. Ehdottoman hyvä, että tällaiset siirrot ovat mahdollisia tasoittamaan resurssien käyttöä. Täällä Savossa on Covid-tilanne vielä hyvä, joten muistetaan noudattaa ohjeita, jotta tilanne säilyy hyvänä.

Sointu: Yksi asia, mikä tekee Suomesta hienon maan elää ja asua (ja minusta iloisen veronmaksajan) on se, että jokainen saa tarvitsemansa terveydenhuollon. On hyvä, että koronan takia kuormittunutta HUSin aluetta pystytään auttamaan. Asiantuntevat ammattilaiset ovat varmasti tarkkaan arvioineet sen, etteivät siirrot rasita liikaa alueiden omaa terveydenhuoltoa.

Lippumäen tekojääradalla syntyi riita kiekkoilijoiden ja luistelijoiden välillä – kaupunki joutui palkkaamaan vartijat apuun.

Oskari: Laturaivo, jääraivo - mitä näitä nyt on. Oma napa ensin niin neljän ruuhkassa, kauppajonossa kuin liikuntapaikoillakin. Jäitä hattuun, kirjaimellisesti.

Sointu: Ihan hölmöläisen hommaa! Miten vaikeaa on noudattaa sovittuja pelisääntöjä? Luistelu on tosi mukavaa, joten ymmärrän, että olisi kiva päästä jäälle missä ja milloin vain, mutta hei, pientä rajaa nyt ja toisten vuorojen kunnioittamista peliin! Kun ei se elämä nyt vaan mene niin, että kaikki mulle heti tänne nyt! Peukut pystyyn, että pääsemme vielä Kallavedelle luistelemaan tänäkin talvena.

KYSin hoitajille luvassa 400 euron korvaus, mikäli heitä joudutaan kutsumaan koronapotilaiden hoitoon kesken loman.

Oskari: Vapaaehtoisuus porkkanalla tuettuna on ehdottomasti parempi kuin valmiuslain antamat pakkokeinot. Monelle hoitajalla 400 euron kertakorvaus vuosiloman keskeyttämisestä tulee varmasti enemmän kuin tarpeeseen. Toivottavasti aliresursoitu hoitoala ja ylityöllistetyt hoitajat saavat pandemian jälkeen muutakin kuin lämmintä kättä ja ajatuksia.

Huippujuttu, että palkinto myönnetään esikoiskirjailijalle.

Oskari Uotinen

Sointu: Toivottavasti tähän ei tarvitse mennä ja henkilökunta saisi viettää lomansa ja vapaansa rauhassa. Jos kuitenkin joudutaan kutsumaan lomalaisia töihin, korvaus on paikallaan. Olisiko tässä ammattiliitoille mietittävää vastaisuuden varalle? Miten hoidetaan hätätilanteiden vaatimat erikoisjärjestelyt ja millä rahalla?

Rinteiden lumetus alkoi Kasurilassa ja Tahkolla – laskettelukausi käynnistynee lähipäivinä.

Oskari: Ei voi kuin tykätä. Tulisipa kunnon talvi ja lunta. Viime talvena jäi hiihdot ja laskettelut muutamiin kertoihin, jospa tänä talvena olisi suotuisammat kelit.

Sointu: Samoin kuin odotan luonnonjäitä, odotan myös oikeaa kunnon talvea, paljon lunta ja pakkasta, latuja ja mäkiä. Kasurila ja Tahko ovat tuttuja paikkoja ja hyvä että näin lähellä Kuopiota on oikein kelvolliset laskettelumahdollisuudet. Toivottavasti rinteet saadaan pian kuntoon ja väki lähtee suksille ja luontoon.

Peruskorjattu Kuopion museo avataan helmikuussa - avajaisnäyttelynä kansainvälinen kiertonäyttely Leonardo da Vincin elämästä, keksinnöistä ja koneista.

Oskari: Mielestäni peruskorjattu museo on upea. Kiva saada museo taas pitkästä aikaa auki. Näyttely kuulostaa todella mielenkiintoiselta, ja näkisinpä vielä enemmän toteutuksissa käytetyn modernin tekniikan mahdollisuuksia.

Miten vaikeaa on noudattaa sovittuja pelisääntöjä?

Sointu Nieminen

Sointu: Pakko tunnustaa, että olen aivan unohtanut museon olemassaolon. Hyvä, että remontti on kohta valmis ja museo herää taas eloon. Leonardo da Vincin näyttely heti avajaisiksi on kiinnostava ja saa toivottavasti kuopiolaiset liikkeelle tutustumaan uusiin tiloihin.

Savonia-kirjallisuuspalkinnon voitti tänä vuonna Petra Rautiaisen teos Tuhkaan piirretty maa.

Oskari: Huippujuttu, että palkinto myönnetään esikoiskirjailijalle. Ei varmasti ihan helpoin kirja kirjoittaa, kun aihe on noinkin arka. Rohkea teos, saatan hyvinkin ottaa lukulistalleni.

Sointu: Onnittelut voittajalle! Tämä kirja kuulostaa siltä, että päätyy meidän perheen joulunpyhien kirjapinoon. Ja taitaa sinne päätyä ehdokkaista pari muutakin.

Viikon kommentaattori: Oskari Uotinen on kouluttaja-konsultti ja yrittäjä InFlow-yrityksessä. Sointu Nieminen on tulkki ja yrittäjä Tulkkaus Visio Oy:ssä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut