Vapaaehtoisvoimin toteutettu Joulurekka ilahduttaa palvelutalojen asukkaita - kiertää Kuopiossa keskiviikkona ja torstaina

Hyväntekeväisyystempaus vierailee Kuopiossa kymmenen eri palvelutalon pihassa.

Kuvaa Joulurekan valmisteluista tiistaiaamulta. Jarmo Kuittinen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kuopiolaisten palvelutalojen asukkaita on eilisestä lähtien ilahduttanut juuri heitä varten kehitelty Joulurekka-kiertue. Kiertue pysähtyi eilen Attendo Aurinkokeskuksen, Louhumäen palvelukeskuksen, Vetrea Lippumäen ja Mainiokoti Kallavesi pihoissa. Tänään rekka käy Pirtinkaaren ja Attendo Saariston hoivakotien ja Mäntylän palvelutalon pihoissa. Huomenna se taas pysähtyy Leväsen palvelukeskuksen, Särkiniemen palvelukodin ja Vetrea Otsolan pihoissa.

Kyseessä on kuorma-auto, jonka kuormatilaan on rakennettu jouluinen esiintymismaisema. Rekka kiertää kymmenen paikallisen palvelukodin pihassa ilahduttamassa sen asukkaita jouluisella esityksellä. Auto ajetaan keskusten pihaan, jossa koko kylki avautuu katsojille, jotka voivat nauttia esityksestä täysin turvallisesti - vaikka täysin sisätiloista käsin.

– Esitys kestää noin puoli tuntia ja on pääasiassa musikaalipohjainen esitys eli laulamme ja puhumme, kertoo tempauksen puuhamies Jarmo Kuittinen.

Kiertue videoidaan ja julkaistaan jälkeenpäin sosiaalisessa mediassa, muun muassa Facebookin Kuopio Live -ryhmässä. Mukana toteutuksessa ovat muun muassa laulaja Tomi Korkala, artisti Niina Blomberg, taiteilija Pirjo Kartano, lastentaiteilija Johanna Koskinen, huilisti Nelli Oittinen, kitaristi Petteri Karttunen, ääniteknikko Eino Jämsä ja valokuvaaja Jani Soininen. Tonttuina ovat juontaja Hanna Heinikainen, Marika Kämäläinen, Maarit Kärki-Lyytinen, Tanja Oittinen sekä Niina Puustinen.

– Emme toivo paikalle ulkopuolista yleisöä koronarajoitteiden takia. Esitystä voi mahdollisuuksien mukaan seurata kauempaa, mutta palvelukeskusten piha-alueet on tarkoitettu niiden asukkaille, eikä niihin toivota ulkopuolisia.

Tempauksen syntymä ja kehittyminen on yhteisön aikaansaannosta ja täysin vapaaehtoistyön voimin toteutettu. Idea lähti liikkeelle Facebookin Kuopio Live -ryhmästä, jossa Kuittiselle ehdotettiin aluksi joulurekkaa lapsille.

– Silloin sanoin, että siihen tarvittaisiin aika paljon tekijöitä ja sponsoreita. Jäin kuitenkin pohtimaan asiaa. Korona on sulkenut palvelukodit totaalisesti ja tässähän olisi upea tapa ilahduttaa niiden asukkaita – jos vain saisi innokkaita lähtemään mukaan. Kirjoitin aiheesta päivityksen Facebookkiin ja kysyin, että olisiko tässä ajatusta. Sain nopeasti runsaasti yhteydenottoja ihmisiltä jotka halusivat lähteä mukaan tekemään hyvää. Siitä siis lähti tempaus liikkeelle. Mukaan ilmoittautui niin artisteja kuin talkoolaisia.

Emme toivo paikalle ulkopuolista yleisöä koronarajoitteiden takia.

Kommentoi