Ilmastonmuutospuhe on vihreiden turhaa vouhotusta, Minna Reijonen?

Viikkosavon Viikon väitteet -palstalla esitetään tolkuttomia väitteitä. Tällä kertaa väitteisiin vastaa perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Kansanedustajana kuukausipalkkasi on reilu 6 600 euroa. Kansanedustajan työn parhaita puolia on se, että siinä tienaa hyvin.

Työn parhaita puolia on se, että asioihin voi vaikuttaa. Yhteiskunnan epäkohtiin puuttumista ja kriittisyyttä tarvitaan. Palkan noustessa samalla nousee luonnollisesti yhteiskunnan hyväksi tulevien verojen osuus.

Olet hyvin ahkera lehtien mielipidekirjoittaja. Et millään ennätä kirjoittaa kaikkea itse, joten sinulla on haamukirjoittaja, joka tekee tekstit puolestasi.

Minulla ei ole haamukirjoittajaa. Kirjoitan omat tekstini itse. Kirjoitan enemmän, kuin lehdet pystyvät julkaisemaan. Mielestäni on tärkeää nostaa tietoisuuteen asioita ja on tärkeää, että päättäjät kertovat omista ajatuksiaan.

Nousit vuoden 2017 kuntavaaleissa Pohjois-Savon ääniharavaksi 1 197 äänellä. Ihmettelet välillä itsekin, miksi niin moni äänesti sinua.

Jokaisella äänestäjällä on peruste, miksi ehdokastaan äänestää. Äänestäjät osaavat sen parhaiten kertoa. Olen äärimmäisen kiitollinen jokaisesta saamastani äänestä. Kun kansalta saa luottamuksen, on syytä tehdä parhaansa ja kun tekee parhaansa, ei enenpääkään voi tehdä.

Ilmaiset itseäsi paremmin kirjallisesti kuin suullisesti. Pahin pelkosi on, että sinut kutsutaan jonain päivänä A-Studioon suoraan lähetykseen haastateltavaksi.

Voisin mennä vaikka heti suoraan lähetykseen A-studioon, jossa olen ollutkin. Olen ollut myös mm. Ajankohtaisessa kakkosessa ja Karpolla on asiaa -ohjelmassa. Tuntuu sille, että nykyään tarvittaisiin enemmänkin tutkivaa ja puolueetonta journalismia.

Ihailet puolueenne puheenjohtajaa. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos maailmassa olisi enemmän Jussi Halla-ahon kaltaisia päättäjiä.

Jussi Halla-aho on puolueen puheenjohtajana todella asiallinen ja mainio tyyppi. Hän ei nosta itseään korkeammalle jalustalle, vaan kuuntelee hyvin ryhmänsä kansanedustajia. Arvostan häntä poliitikkona.

Ilmastonmuutospuhe on vihreiden turhaa vouhotusta.

Ilmasto on aina muuttunut ja muuttuu. Kalliiksi tulevaa vuohotusta on se, että Suomi on yltiökunnianhimoinen ilmastoasioissa verrattuna muihin maihin. Tästä esimerkkinä on mm. hallituksen ajama turpeen ja polttoaineiden verotusten kiristäminen. Työpaikat karkaa ulkomaille ja raaka-aineita ajetaan ulkomailta tänne. Paljastui, ettei edes ole olemassa minkäänlaisia laskemia, kuinka paljon päästöt ja kustannukset kokonaisuudessaan jopa lisääntyvät tämän ideologian myötä.

Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa perussuomalaiset nousi SDP:n ohi suosituimmaksi puolueeksi. Sovittelet jo mielessäsi itsellesi ministerin salkkua.

Fakta on se, että ensin käydään vaalit. Sitten muodostetaan hallitus. Hallituspuolueet valitsevat ministerit hallitukseen. Ministeriyys itsessään ei tulisi olla tavoite, vaan ministeriyys on merkittävä tapa vaikuttaa asioihin. Tietenkin poliittinen jatko kiinnostaa.

Suomi olisi paljon parempi maa, jos täällä asuisi vain suomalaisia, Suomessa syntyneitä ihmisiä.

Jokaisen valtion tulee huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisistaan. Suomeen saa tulla opiskelemaan ja työtä tekemään ja veroja maksamaan. Iso merkitys on sillä, maksaako yhteiskunta henkilön olemisen Suomessa. Mielestäni on järkyttävää, että nyt jopa laittomasti maassamme olevia yritetään saada jäämään Suomeen. Nostin kiintiöpakolaisasian mielestäni asiallisesti keskusteluun Kuopion valtuustossa. Muilta puolueilta tuli yllättävän kovaa ryöpytystä. Mielestäni tämä asia on yhteiskunnallinen. Tulisi kiihkottomasti keskustella faktapohjalta, eikä pelkästään tunnepohjalta.

Ihminen on onnellisimmillaan, kun saa keskittyä puutarhanhoitoon.

Mielestäni ihminen on onnellisemmillaan kuin asiat ovat suunnilleen tasapainossa kolmipisteisesti. Yksi osa on työelämä, yksi perhe-elämä ja yksi harrastukset.

Välillä koet Helsingissä koti-ikävää ja mietit, miksi edes halusit kansanedustajaksi.

Savossa olen syntynyt ja Kuopiossa aion kirjoilla pysyä. Koti-ikävää ei ehdi kokemaan. Arvostan todella paljon ihmisten antamaa luottamusta kansanedustajan tehtävään.

Loikkasit aikoinaan kristillisdemokraateista perussuomalaisiin. Se oli poliittisen urasi paras päätös.

En ole ollut koskaan minkään muun kuin perussuomalaisen puolueen jäsen. Pyrin ja pääsin valtuustoon vuonna 2008 puolueisiin sitoutumattomana ehdokkaana. Oma ajatusmaailma vastasi perussuomalaisia arvoja ja liityin puolueeseen. Perussuomalaiset ovat eniten suomalaisten puolella.

Teit viime vuonna Linnan juhlien asusi itse. Sinulla on jo seuraavien Linnan juhlien asusi suunnitelmat valmiina.

Kaapissani on kyllä kankaita, mutta tänä aikana on tärkeää keskittyä koronakriisin aiheuttamiin asioihin ja yhteiskunnan selviämiseen kriisin jälkeen.

Kuka?

Minna Reijonen

Kuopiolainen ensimmäisen kauden kansanedustaja (ps.)

Työskennellyt aiemmin farmaseuttina Nilsiässä.

Koulutus: ylioppilas ja farmaseutin tutkinto Kuopion yliopistosta.

Kotoisin Nilsiästä.

Perhe: aviomies.

Harrastukset: puutarhanhoito, valokuvaus, lukeminen ja uiminen.

Tätä minusta ei tiedetä: Sellaista ei tietääkseni ole. Tai jos on, niin se on sitten sellaista, jota en edes itsekään tiedä tietäväni.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut