Kuopiossa käynnissä joulukeräyksiä vähävaraisille

Kuopiossa monet yksityishenkilöt ovat innostuneet tekemään joulukeräyksiä vähävaraisille.

Joulun alla monet ovat innostuneet tarjoamaan apuaan vähävaraisille. Kuopiolaiset Henna Jetsu, Jenni Hokkanen ja Anne-Mari Immonen ylläpitävät Facebookissa olevaa Joululahjoitukset Kuopio -nimistä ryhmää, jossa välitetään jouluapua avuntarvitsijoille.

Ryhmän perusti kolme vuotta sitten Mira Happonen ja kolme muuta naista ovat nyt jatkaneet hänen työtään.

Henna kertoo, että ryhmän ajatuksena on saattaa avuntarvitsijat ja auttajat yhteen.

– Ryhmän alkuperäisenä ajatuksena oli, että toiselle tarpeettomat joulukoristeet, käytetyt hyväkuntoiset lelut ja vaatteet vaihtavat omistajaa ryhmän avulla. Myös leipomuksia tehtiin ja lahjoitettiin, Henna Jetsu kertoo.

Nykyään ryhmässä voi ilmoittaa omasta avun tarpeesta. Rahaa ryhmässä ei kuitenkaan saa pyytää. Ja vastaavasti auttajat voivat ilmoittautua auttamaan.

Nykyään ryhmässä julkaistaan anonyymejä ilmoituksia, sillä avun pyytäminen omalla nimellä on monelle iso kynnys.

Koen tärkeänä auttaa ihmisiä, jotka jostain syystä apua tarvitsevat .

– Toiset ovat olleet vuosia köyhyysrajan alapuolella, toiset kohdanneet kriisin tai jotain muuta yllättävää. Ryhmän tarkoitus on olla hyvin matalan kynnyksen paikka, josta voisi pyytää ja saada apua. Meillä ei ole ollut mitään ”seulaa” ryhmässä, emmekä selvittele perhetaustoja, terveystietoja tai tuloja. Uskomme, että jokainen, joka pyytää apua, on myös sen tarpeessa, Henna sanoo.

– Koen tärkeänä auttaa ihmisiä, jotka jostain syystä apua tarvitsevat. Apuahan voi antaa myös muina vuodenaikoina ja Facebookin Puskaradio-ryhmän kautta viime kesänä lahjoitin harrastusvälineitä sekä lahjakortteja, Jenni Hokkanen sanoo.

Myös kuopiolainen Sirpa Ristikangas on jo useampana vuotena kerännyt pieniä joulupaketteja Männistön palvelutaloihin jaettavaksi.

– Idea syntyi neljä vuotta sitten, kun muutaman kaverin kanssa päätimme, ettemme enää osta toisillemme mitään turhanpäiväisiä lahjoja. Päätimme, että ostamme sen sijaan joulusuklaarasioita, jotka viemme Mäntylän palvelutalon yksinäisille vanhuksille. Kuopiossakin on paljon vanhuksia, joilla ei ole omaisia. Tällä haluamme tuoda heille hyvää mieltä.

Sirpan ja hänen ystäviensä keräykseen on osallistunut edellisvuosina useita ihmisiä. Tänä vuonna korona vaikuttaa keräyksen järjestelyihin.

– Yleensä olemme käyneet itse viemässä paketit. Mutta nyt toimitan paketit palvelutalon esimiehelle, joka toimittaa lahjat eteenpäin.

Sirpa kannustaa muitakin järjestämään omia joululahjakeräyksiä yksinäisille tai vähävaraisille.

Joulun alla Kuopiossa on monia muitakin joulukeräyksiä. Viikkosavo kertoi 9.12. Savonian restonomiopiskelijoiden Lämmin joulumieli lemmikille -keräyksestä, jossa kerättiin joululahjoja vähävaraisten perheiden lemmikeille. Kyseinen keräys päättyi 15.12.

Nuorkauppakamarin perinteinen Joulupuukeräys päättyi puolestaan tämän viikon maanantaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut