Kaiju ja Tarmo viettävät paljon aikaa lähekkäin ja tuntevat toistensa läsnäolon myös silloin, kun eivät ole yhdessä. Minna Lyytinen

Kaiju ja Tarmo löysivät toisistaan sielunkumppanit: "Tuntui ja tuntuu edelleen, että mitään tällaista ei ole ikinä ennen tapahtunut"

Kaiju Savukosken ja Tarmo Hakkaraisen suhde syveni hitaasti rakkaudeksi, jollaista kumpikaan ei ennen ole kokenut.

Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kun Kaiju Savukoski ja Tarmo Hakkarainen tapasivat ensimmäistä kertaa, ei kumpikaan ajatellut toista romanttisessa mielessä. Kun rakkaus heidän välilleen lopulta syttyi, oli se jotain sellaista mitä kumpikaan ei ole koskaan ennen kokenut.

Kaikki alkoi kun Kaiju oli joogaohjaajakoulutuksessa, jossa Tarmo kävi niin sanotusti vierailevana tähtenä. Sekä Tarmon olemus, että hänen taustansa taojoogan, chi kungin, taijin, shiatsun ja meditaation parissa kolahtivat Kaijuun.

– Minulla itselläni on pitkä tausta joogaajana ja joogaohjaajana, ja jotenkin Tarmo tyyppinä kolahti. Silloin aloin ensimmäistä kertaa ajatella, että voisin löytää mun tyyppisen ihmisen, vaikka en aluksi ajatellut, että se on Tarmo, Kaiju kertoo.

Kohtaamisen jälkeen Kaiju innostui käymään Tarmon tunneilla. Meni muutama vuosi, jonka aikana Kaiju treenasi muiden oppilaiden mukana. Vasta hieman yli 2 vuotta sitten, kummankin elämään tuli tilaa kohdata. Pariskunnan suhde alkoi syventyä, kun he huomasivat, miten hyvä toisen lähellä on olla.

– Aluksi meillä oli paljon ajatuksen vaihtoa ja lopulta aloimme tavata treenien ulkopuolellakin. Meillä oli heti alusta alkaen myös vahva sanaton yhteys ja kaikki tapahtui, kun ajankohta oli sopiva, Tarmo avaa suhteen alkuhetkiä.

– Tuntui ja tuntuu edelleen, että mitään tällaista ei ole ikinä ennen tapahtunut, Kaiju sanoo.

On harvinaista, että löytää toisen samanlaisen.

Käytännön syistä Kaiju ja Tarmo eivät vielä asu yhdessä, mutta astiatkin laitetaan samaan kaappiin heti, kun se oikea koti tulee vastaan. Minna Lyytinen

Vielä kahden vuoden jälkeenkin pariskunta on kuin vastarakastuneet ja jutellessamme he hellästi koskevat toisiaan. Kaiju ja Tarmo kertovat, että heillä on hyvin samanlaiset arvot ja muutenkin toisessa kaikki tuntui loksahtavan heti alusta alkaen paikalleen.

– On ollut yleisesti ottaen jo todella hienoa, että on kohdattu, saatikka, että siitä kehkeytyi tällaista. On harvinaista, että löytää toisen samanlaisen.

Heille molemmille oman itsen kehittäminen on äärimmäisen tärkeää sekä omien että yhteisten harjoitteiden kautta. Kummallakin on myös elettyä elämää takana ja sitä kautta on kohdattu sekä käsitelty paljon nurjia puolia myös omassa itsessä. Siksi kumpikin osaa sekä tukea että antaa tilaa toiselle, kun sille on tarve.

– Kuuntelemme ja keskustelemme paljon. Kummallakin on pelisilmää esimerkiksi niin, että kun toinen on väsynyt, toinen käy vaikka kaupassa, hoitaa tiskit tai tekee ruoan. Pyrimme koko ajan ottamaan toinen toisemme huomioon. Myös kosketus on äärimmäisen tärkeää, koska silloin oppii huomaamaan muutokset toisen energiassa. Silloin ei tarvitse välttämättä puhuakaan, Tarmo sanoo.

Pariskunta kokee, että heillä on vahva henkinen ja energeettinen yhteys. He kuvailevat toistensa läsnäoloa niin, että se on jotain, missä toinen voi levätä. Sen lisäksi he myös viettävät konkreettisesti paljon aikaa yhdessä.

– Aamulla heräillään, venytellään ja syödään yhdessä. Treenaamme yhdessä, mutta teemme myös omia juttuja toistemme seurassa. Olemme käytännössä koko ajan yhdessä ja silloin, kun emme ole, meillä on silti vahva yhteys ja laitamme paljon viestejä. Sellaisia omia hassuja juttuja.

Esimerkiksi kevään ”koronakaranteeniaika” oli heille suorastaan upeaa parisuhdeaikaa, kun molemmille tuli taukoa töihin.

– Olemme kumpikin lopulta hyvin vähään tyytyväisiä. Meillä se aika meni ihan omassa kuplassa. Kerrankin saatiin olla koko ajan yhdessä. Ei meitä pelottanut. Muutenkin kumpikin kokee, että toisen seurassa on hyvä ja turvallinen olla.

Suurin osa ajasta ja arjesta loistavaa

– Sielunkumppanuus. Kaksi energiaa yhdistyy ja siinä voi levätä. Kaksi yhdistyy yhdessä. Se on tosi mahtava tunne. Olla rakkaudessa. Kyllä meillä suurin osa ajasta ja arjesta on sitä loistavaa, kuvailevat Tarmo Hakkarainen ja Kaiju Savukoski suhdettaan.

Ja kun pariskuntaa katsoo ja kuuntelee, ei vastaankaan voi väittää, miksi pitäisikään. Niin samaa kieltä he puhuvat ja niin vahvasti rakkaus välittyy heistä myös ulospäin.

Tarmo ja Kaiju sanovat, että ovat molemmat eläneet hyvin samantyyppisesti ja samanlaisella arvomaailmalla. Myös unelmat ja toiveet elämästä ovat olleet samoja. Varsinkin oman itsensä kehittäminen ja ymmärtäminen myös henkisellä tasolla fyysisen harjoittelun lisäksi. Näin syvä kohtaaminen ei olisi ollut ehkä mahdollista ellei molemmilla olisi ollut mahdollisuutta käsitellä koettuja kokemuksia ja traumoja myös yksin.

– Kun on itse sinut itsensä kanssa, voi oikeasti kohdata toisen. Muuten se on kriisistä toiseen siirtymistä, joka on vain tekohengitystä. Meillä on ollut hyvin samanlaiset prosessit ja olemme voineet myös niissä tukea toisiamme. Ja yhteensä meillä on itseään kehittävästä harjoittelusta yli 50 vuotta kokemusta, joten jonkinlaista ymmärrystä on kertynyt.

Etusivulla nyt