Koronarokotukset alkoivat Kuopiossa, asuntokauppa käy hyvin – Matti Kuosmanen ja Irja Sokka kommentoivat viikon uutisia.

Viikkosavon Viikko pinoon -palstalla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Tällä viikolla uutisia kommentoivat Matti Kuosmanen ja Irja Sokka.

Ensimmäiset koronarokotukset annettiin Kuopiossa maanantaina.

Matti: Alkaahan se olla aika saada tämä koronahässäkkä loppumaan ja alkaa elää normieloa. Onko tämä virusten kanssa eläminen sitten uutta normaalia tulevaisuudessa, kun tätä pandemiakäsitystäkin on laajennettu? Seuraavia piikkejä odotellessa.

Irja: Erinomainen uutinen. Itsekin kohta vuoden sovitellen etä- ja Teams-töitä, kaipaa jo työkavereita ja normaaleja spontaaneja käytäväkeskusteluja tai ihmisten tapaamisia kaupungilla. Mikä on myös hienoa, että EU- näytti toimivuutensa ja demokratian arvostamisen sekä solidaarisuuden eri maiden kesken, aloittamalla rokotusten jaon samanaikaisesti eri maissa.

Asuntokauppa käy Kuopiossa hyvin - Marraskuussa vanhojen asuntojen kauppa nousi edellisvuodesta lähes 20 prosenttia.

Matti: Positiivista on, että kauppa käy. Hurja on ollut myös rakentamisen tahti kaupungissa. Toivon todella, että uusien asuntojen kanssa ei tule pommia vastaan, kun rahoitusvastikkeet maksuvapaavuosien jälkeen alkavat postiluukusta paukkaa.

Irja: Savossa uskotaan talouden elpymiseen, koronasta huolimatta, tai ainakin siihen, että koronapandemian jälkeenkin on elämää. Toisaalta se on myös hyvä merkki, että ihmisillä on työtä ja yrityksillä on usko tulevaan. Mutta hieman kyllä on pohdituttanut tämä Kuopion rakennusvimma - löytyykö kaikille uusille asunnoille ostajia. Voisikohan rakentamisen tahtia hieman hidastaa? Kaupunkikin kaavoittajana voisi tarkastella maltillisemmin kaupunkisuunnittelun kokonaisuutta, että palveluille ja julkisille toiminnoille jää myös tilaa.

Hurja on ollut myös rakentamisen tahti kaupungissa.

Matti Kuosmanen

Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletty Kuopiossa 22.1. saakka.

Matti: Tässä minusta on ylireagointia. Teatterin ja musiikkikeskuksen tapahtumat pystytään toteuttamaan turvallisesti, kuten tehtiin jo syksyn aikaan. Puolityhjä sali on kielletty, mutta ravintoloihin pääsee karaokea hoilaamaan.

Irja: Tämäkin on hyvä uutinen. Nyt pitää vain malttaa meidän kaikkien nämä koronarajoitukset. Vaikka rokotukset saatiinkin alkuun, menee kevääseen ja kesään ennen kuin väestö on rokotettu ja saavutettu ns. laumasuoja. Villiinnytään sitten kesällä ja syksyllä. Kyllä me tämä kestetään, nythän ollaan jo kulkemassa kohti pidempää päivää.

Museon ja kirjaston yhteinen kahvila avataan helmikuussa – Ravintoloitsijana aloittaa Ravintolamestarit Oy.

Matti: Aivan mahtava idea ja hyvä operaattori. Luulen että minusta tulee vakioasiakas varsinkin, jos Roope-koirammekin saa tulla sisälle.

Irja: Jälleen hyvä uutinen! Me kuopiolaiset olemme kärsivällisesti odottaneet museon peruskorjausta, ja kirjaston uudistamista sekä yhteisen uuden kulttuurikorttelin valmistumista, Kanttia. Kaari-ikkunat ovat upeat, tilat avoimet ja yhdistää sopivasti kirjaston, uudet näyttelytilat ja museon.

Kuopionlahden kentällä järjestetään kesällä uusi hiphop-festivaali Hoodfest.

Matti: Kaikki tapahtumat ovat tervetulleita. Matkailumme tarvitsee juuri syitä ja sisältöä matkustaa kaupunkiin. Lisää vaan näitä!

Hieman kyllä on pohdituttanut tämä Kuopion rakennusvimma.

Irja Sokka

Irja: Tämäkin on hyvä uutinen! Tiedossa tapahtumia, toivottavasti festivaalin kesän aikataulu on sellainen, että korona ei enää sotke tapahtuman toteutusta. Toki piti ensin miettiä, mikä musiikkitapahtuma? Liitän mielessäni Hiphopin enemmänkin tanssiin - street dance, tai sitten en ole kuunnellut musiikkia tanssin taustalla. Ja tanssihan sopii Kuopioon.

Viikon kommentaattorit: Matti Kuosmanen on Nilsiässä sijaitsevan Louhosareenan isäntä. Irja Sokka on Kuopiossa asuva Etelä-Savon ely-keskuksen johtava asiantuntija ja Kuopion kaupunginvaltuutettu (sd.).

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut